"AMERIKA SE SPREMA ZA RAT"
Foto: EPA/Foto: EPA

- Da bi ostvarile kontrolu nad Evroazijom, SAD se spremaju za rat sa Kinom. Vidimo da su državni udari i prinuda na rat postali opaki politički stil Sjedinjenih Država. Biće veoma teško danas objasniti Amerikancima da je njihova vlast Ameriku pretvorila u glavnog agresora i teroriste planete, danas će to biti veoma teško, ali neophodno.

Sadašnja vlast u Americi decenijama usađuje Amerikancima iskrivljene i izuzetno loše političke navike, napisala je na svom Telegram kanalu.

Prema rečima senatorke Saveta Federacije, SAD su u 21. veku ponovo započele opasnu geopolitičku igru, „čija je svrha bila da neutrališu dve nuklearne svetske sile – Rusiju i Kinu”. „Posle državnog udara u Ukrajini 2014, Sjedinjene Države su uvukle Rusiju u oružani sukob u Ukrajini“, dodala je Kovitidi.

Ona je istakla da se SAD aktivno naoružavaju, što bi trebalo da zabrine Kinu. „Indo-pacifička komanda trenutno uključuje 375.000 vojnika i civila koji su već raspoređeni u regionu, a novi odbrambeni budžet SAD uključuje milijarde dolara za novu vojnu infrastrukturu i strateške inicijative u pacifičkom regionu“, naglasila je .

Kovitidi očekuje da Japan učestvuje u ovom sukobu na strani Sjedinjenih Država.

- Činjenica da je japanska vlada najavila „udvostručenje vojnih izdataka u narednih pet godina, od 2023. do 2027. godine, na iznos od 80 milijardi dolara (2% BDP-a)“ ne ostavlja sumnju u buduću vojnu aktivnost Japanaca. Istovremeno, u vojnoj vojsci Kina je opisana u dokumentima kao „bez presedana i najveći strateški izazov - napisala je ona.

Kako sugeriše senatorka, Bela kuća neće ratovati sama sa Pekingom, a kao i u Ukrajini, SAD će „uvući svoje vazale u sukob“.

- Pored Japana, da bi stekle operativnu prednost, SAD su privukle i Filipine , čija je vlada spremna da još jednom dozvoli Vašingtonu da stavi oružje i municiju u još pet vojnih baza, pored pet već dostupnih SAD-u -  rekla je Kovitidi.

Senatorka Saveta Federacije smatra da sve što se dešava gura Kinu da preispita aktuelna dešavanja i bližu vojno-političku i ekonomsku saradnju sa Rusijom - prenela je RIA.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (7)

Loading
SVET

15.01.2023 22:06

To ce konacno biti kraj zemlje koja je 70 godina izazivala ratove u svetu. Vreme je.

Ludilo

15.01.2023 23:46

Treba stati amerima na crtu, dosta je bilo

gege

16.01.2023 02:05

spalite smrdljive amere Putine i Si dji zajedno, mogu da vam pu**

BOGDAN

16.01.2023 09:53

JEDINO STO SAM RAZOCARAN U KINESKO AMERICKI RAT GINU CE SAMO OBICNA AMERICKA RAJA SINOVI FARMERA I OBICNE RADNICKE KLASE DOK CE SINOVI I CERKE GLOBALISTE KOJI PODSTICU RAT SPROVODITI SVOJE VREMA PO EKZOTICNE DESTANACIJE SVUDA PO SVET DALEKO OD BORBENA DEJSTVA GDE SE GUBI ZIVOT I PROLIJA KRV.

Radoš KG

16.01.2023 15:02

E to će im biti zadnje što će uraditi jer će se povijenog repa vratiti odakle su došli i nadam se da ćemo posle toga gledati kako se taj njihov savez (SAD) raspada i naravno neonacistički i zlotvorski savez NATO, pa dragi Ameri. što bi rekli arapi BUJRUM Kinezi vas čekaju sa lepom dobrodošlicom