ALBANSKA MAFIJA OKUPIRALA BRITANIJU! Ovom gradu ne smeju ni da priđu!
EPA

Albanska mafija već dve decenije kontroliše trgovinu kokainom u većem delu Velike Britanije, ali se drže dalje od jednog grada – Liverpula, prenosi "Miror".

Bande iz ove balkanske države preuzele su trgovinu narkoticima u Britaniji nakon što su u toj zemlji devedesetih godina počeli da se naseljavaju u velikom broju.

Najpoznatija među njima je poznata banda "Albanci iz pakla" (Hellbanianz), sa sedištem u Barkingu, u istočnom Londonu. Za razliku od drugih bandi koje vole da ostanu anonimne, "Albanci iz pakla" često dele slike iz svojih kriminalnih života na društvenim mrežama poput Instagrama.

Pored slika iz njihovih reperskih spotova, oni kače i fotografije na kojima se vide kanabis, nakit i oružje.

Ipak, iako dominiraju britanskim tržištem narkoticima, Albancima je jasno rečeno da se drže podalje od Liverpula, budući da taj luči grad čuvaju "lokalne bande", rekao je neimenovani stručnjak za kriminalne bande za britanski "San". 

"Lokalne bande im ne dozvoljavaju da uđu u Liverpul. Geografski, oni su verovatno najjači u severnom i istočnom Londonu, a jaki su i u Mačnesteru", rekao je stručnjak.

Nekadašnji kriminalac iz Liverpula je, međutim, rekao da bi Albanci mogli da pokušaju da ovladaju severom grada, gde postoji "ogromno tržište kokaina" nakon što je policija uspela da ostavi lokalne bande, piše "Miror",

Albanci imaju direktne kontakte sa dostavljačima iz Latinske Amerike, što im omogućava da narkotike nabave "jeftino i brzo", dodao je stručnjak za bande.

On je istakao i da se 2005. godine kokain prodavao za 37.000 funti za kilogram, a kada su se pojavili Albanci sa svojim prvoklasnim kokainim koji je koštao "samo" 32.000 funti on je ubrzo preplavio tržište.

Bande koriste zarađeni novac od trgovine narkoticima kako bi kupovale zemlju i gradile nekretnine u svojoj domovini, a procenjuje se da albanske bande na godišnjem nivou iz Velike Britanije ilegalno iznose stotine miliona funti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading