HAOS U STOKHOLMU Obešena Erdoganova lutka (VIDEO)
Foto: Printscreen

Snimci koje su podelili provladini turski mediji pokazuju, kako su rekli, pristalice kurdske PKK kako kače lik turskog lidera na demonstracijama ispred gradske skupštine u Stokholmu.

Portparol turskog predsednika Fahretin Altun najoštrije je osudio taj čin.

"Pozivamo švedske vlasti da bez daljeg odlaganja preduzmu neophodne korake protiv terorističkih grupa", navodi se u Altunovom tvitu.

Stafan Herstrem, ambasador Švedske u Turskoj, pozvan je u ministarstvo spoljnih poslova, preneo je Rojters, citirajući turski diplomatski izvor.

 

 

Švedski ministar spoljnih poslova Tobijas Bilstrom rekao je da je Stokholm osudio incident, ali se nije direktno odnosio ni na jednu zemlju.

"Vlada štiti otvorenu debatu o političkim izborima, ali se snažno distancira od pretnji i mržnje prema političkim predstavnicima. Odvratno je predstavljati izabranog predsednika kao pogubljenog ispred gradske kuće", napisao je Blistrom na Tviteru.

Švedska traži odobrenje Turske za članstvo u NATO-u, za šta se prijavila nakon početka rata u Ukrajini. Sa druge strane, Ankara zauzvrat zahteva od Stokholma da suzbije kurdske grupe koje smatra "terorističkim".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading