IZBACUJU PACIJENTE IZ BOLNICA! Rasulo u Engleskoj, puca zdravstveni sistem!
Foto: EPA/EPA/TOLGA AKMEN

Nacionalna zdravstvena služba, koja pruža besplatnu medicinsku negu, donedavno je bila ponos Engleske, ali je od prošle godine pod pritiskom pandemije korona virusa i ugožena nedovoljnim ulaganjima i čestim štrajkovima medicinskih radnika nezadovoljnih malim platama, prenosi Rojters.

Neki pacijenti se leče u hodnicima i u ambulantnim kolima, drugi čekaju u redovima ispred bolnica ili službi hitne pomoći, a bolnice se trude da ranije otpuštaju lakše pacijenate zbog nedostatka osoblja i kreveta.

Vlada je najavila da će obezbediti dodatnih 200 miliona funti (242 miliona dolara) za finansiranje zdravstva i poboljšanje uslova rada i još 50 miliona funti za poboljšanje postojećih objekata.

U saopštenju vlade se ne navodi da li će NHS u Škotskoj, Velsu i Severnoj Irskoj takođe uložiti više sredstava u povećanje bolničkih kapaciteta.

"NHS je pod ogromnim pritiskom kovida-19, sezonskog gripa i najavljenih štrajkova. Ova zima predstavlja ekstremni izazov", izjavio je Stiv Barkli, britanski ministar zdravstva.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading