KADIROV ŽESTOKO ODGOVORIO ŠEFU VATIKANA: Papa Franja treba da se stidi svog neznanja!
Foto: EPA

- Papa je Čečene i Burjate nazvao najokrutnijim u ruskoj vojsci. Mogao bih zlobno da se prisetim inkvizicije, krstaških ratova, ili čak da pomenem prave brutalne snimke banderovskog ološa, nedavna pogubljenja nenaoružanih ruskih vojnika, ali bih radije ispričao čime se svaki Čečen rukovodi, bilo u ratu ili u civilnom životu. Ovo je islam. Ne počinjemo borbu bez ponude mira. I to smo radili od početka Novog svetskog rata, verovatno desetine puta - kazao je on. 

KADIROV ŽESTOKO ODGOVORIO ŠEFU VATIKANA: Papa Franja treba da se stidi svog neznanja!

Foto: Printscreen

 

Prema njegovim rečima, o odnosu Čečena prema zatvorenicima reći će sami ukrajinski vojnici, koji su bili u zatočeništvu.

- Štaviše, svaki musliman zna da neprijatelj koji je izrekao šehadu (priznanje Alaha kao jedinog Boga) ne može biti dokrajčen ili omražen kao neprijatelj. A onaj ko se pokajao mora biti potpuno oprošten - kazao je Kadirov i dodao da Čečeni revnosno čuvaju svoju otadžbinu, veru i narod.

- Pozivamo neprijatelja na predaju i naše građane da se zauzmu za sebe. Da li je ovo okrutnost? U redovima naših boraca nema nijednog alkoholičara ili narkomana, svi su duboko religiozni. I svaki od boraca zna da u ratu ne treba zaboraviti na čast, dostojanstvo i poštovanje čak ni prema neprijatelju. I uopšte, kako odrediti da li je protivnik vedar, mračan, sentimentalan ili surov na bojnom polju? I kako golim oko u konsolidovanom odredu odrediti nacionalnost ruskog vojnika, ako u našoj zemlji živi više od 190 naroda? - upitao je lider Čečena. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading