IZDATO VREMENSKO UPOZORENJE ZA CELU ZEMLJU Kiša izazvala katastrofalne poplave u Hrvatskoj, spasioci na terenu (VIDEO)
Youtube Printscreen

Kako prenosi hrvatski portal Index najteže je pogođeno najniže područje Novog Vinodolskog, oko trgovačkih centara Plodine i Tommy, gde se izlila bujica iz korita. Poplavljeni su putevi, na nekima je onemogućen saobraćaj, a na drugima je otežan.

Prema dojavama građana i fotografijama, bujica u Nacionalnom parku Paklenica uništila je stazu staru 90 godina.

Kako je saopštio komandante Javne vatrogasne postrojbe Grada Krka Goran Grubišić, tekom jutra vatrogasci su primili oko 200 poziva s područja opština Malinske i Dobrinje i do sada su intervenisali sedamdesetak puta.

Najteže je, naovdi se, bilo u središtu Malinske i Vantačićima, kao najnižim tačkama u koje su se slivale bujice.

Oštećene su saobraćajnice u Malinskoj i na području Opštine Dobrinj, gde su poplave najviše štete izazvale u Šilu, Klimnu i Solinama.


Kraljić ističe da se poplave ovakvih razmera nisu dogodile u Malinskoj sigurno proteklih pedesetak godina. Mnogobrojni objekti su poplavljeni, među ostalima, dečji vrtić, zgrada osnovne škole, niz poslovnih prostora na Mrkatu i više od 150 konoba.

Hrvatski hidrometeorološki zavod upozorio je da će i u nastavku dana biti oblačno i kišovito, te da će i dalje lokalno biti obilnih padavina na Jadranu. Najavljeni su pljuskovi sa grmljavinama.

 

DHMZ je zbog obilnih padavina za danas i sutra izdao upozorenja za skoro celu zemlju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading