DETALJNA PROGNOZA ZA SLEDEĆIH 7 DANA Naredna sedmica donosi 10 cm snega, obilnu kišu i olujnu košavu
Foto: YouTube printscreen

Početkom nedelje jutarnji mrazevi, a zatim novo pogoršanje oko 23. novembra. Posle tog datuma sledi jačanje anticiklona, a krajem meseca bi moglo doći do novog zahlađenja, stoji u najnovijoj vremenskoj prognozi Marka Čubrila.

Kako navodi meteorolog, za vikend pod uticajem ciklona nad Jadranom sledi još jedan period vrlo obilnih padavina i to posebno od subote popodne do nedelje ujutro, kada će najveći deo regiona akumulirati oko 20mm taloga, a lokalno i znanto više.

- Sa pomeranjem centra tog ciklona na istok, sve veći deo regiona će ulaziti u njegov hladan sektor i snežna granica će se spustiti dovoljno nisko do planine Hrvatske, BiH, a zatim C.Gore i zapadne Srbije koje su preko 700 metara nadmorske visine imaju i snežne padavine, dok bi preko 900mnv moglo doći i do akumulacije snega od oko 10 santimetara visine - najavljuje Čubrilo.

Sutra na severu i zapadu reigona vetar u okretanju na severoistočni smer uz pojačanje, a na isotku Srbije istočni, duž severnog Jadrana bura, a duž srednjeg i južnog juga. Južni vetar do nedelje sredinom dana i nad većim delom Crne Gore i južne Srbije, navodi se.

- Maksimumi od +3 ponegde nad severu i zapadu regina do oko +12 na jugoistoku. U ponedeljak će zahlađenje zahvatiti i jugoistok regiona te će i tamo preko 800mnv ponegde biti snega. U nedelju će vetar okrenuti na severozapadni smer - navodi meteorolog.

Početkom sledeće nedelje jutra hladna uz čestu pojavu slabog mraza. U ponedeljak promenjljivo oblačno i uglavnom suvo, dok se u utorak očekuje uticaj novog ciklona koji će se formirati nad Jadranom.

- Uslediće naoblačenje sa kišom dok će snega biti preko 800mnv. Duž Jadrana će naglo jačati jugo, a u košavskom području će biti olujne košave. U utorak dnevni maksimum od +5 do +14 stepeni Celzijusa - stoji u prognozi.

Oko naredne srede slabljenje vetra i stabilizacija vremena. Jutra hladna, ponegde uz slab mraz,a dnevni maksimumi od +5 do +12 stepeni Celzijusa.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading