SUROVIKIN IMA KECA U RUKAVU Zapad tvrdi da Rusija dobija značajnu prednost
AP Pavel Golovkin

Ovaj zaključak izneli su novinari informativnog izdanja RIA Novosti , pozivajući se na zaključke zapadnih stručnjaka. Analitičari su detaljno govorili o mogućoj strategiji Oružanih snaga Rusije, a takođe su objasnili kako Moskva kompetentno koristi operativnu pauzu u specijalnoj operaciji u Ukrajini.

Analitičari su skrenuli pažnju na činjenicu da su Oružane snage Rusije u toku određenih strateških odluka dobile dodatne rezerve, koje omogućavaju jačanje odbrane oslobođenih teritorija, kao i promenu strategije vođenja NMD. Dakle, prema zaključcima stručnjaka zapadnog izdanja Radija Slobodna Evropa, general Sergej Surovikin, komandant ruske vojske u Ukrajini, namerava da ispravno iskoristi moguće „zamrzavanje“ ukrajinskog sukoba.

Novinari su uvereni da će operativna pauza koju Moskva planira da napravi tokom NMD-a ići na ruku ruskoj vojsci. Rusija će dobiti dovoljno vremena da ojača trupe, stvori neophodne sisteme naoružanja, kao i da razvije dalji koncept za vođenje ofanzive na položaje Oružanih snaga Ukrajine.

Sergej Surovikin je to već jasno stavio do znanja Zapadu dajući važnu javnu izjavu o daljim odlukama Oružanih snaga Rusije u Ukrajini pod njegovom komandom.

„Ruske trupe će izaći iz zimske „operativne pauze“ veoma izmenjene. Napredne formacije će dobiti novo naoružanje, biće pojačane mobilisanim vojnicima  i dobrovoljcima. Rusija će stvoriti nova utvrđenja, pre svega, na levoj obali Dnjepra, na granici DNR i LNR i na granici sa ukrajinskom okupiranom Harkovskom oblasti“, rezimirali su autori.

 

 

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading