SUROVIKIN VIĐEN U UNIFORMI BEZ OBELEŽJA? Nestao iz javnosti nakon oružane pobune Vagnera (FOTO)
AP Pavel Golovkin

Prema pisanju "Mepa News", Surovikin (56) je viđen u bež uniformi bez obeležja u Alžiru, u gradu Oran.

Ruski medij Komersant navodi da je on na čelu delegacije ruskog ministarstva odbrane gde je poslat da se navodno sastane sa vojnim vrhom države.

Takođe, navodi da poseta ruske delegacije znači da Moskva pridaje veliki značaj istočnom pravcu u sprovođenju spoljne politike.

 

 

Prve fotografije Surovikina na dužnosti posle nekoliko meseci objavljene su na Fejsbuk nalogu džamije Abd al-Hamid Ben Badis u Oranu gde je navedeno da je bogomolju posetila "visoka ruska delegacija" koju su primili direktor verskih poslova i zadužbina i imam, a kasnije su je podelili brojni korisnici društvenih mreža.

Podsetimo, General Sergej Surovikin od marta do decembra 2017. godine bio je komandant grupe Oružanih snaga Rusije u Siriji. Surovikin je 31. oktobra 2017. godine postavljen na dužnost vrhovnog komandanta Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije, a 8. oktobra 2022. za komandanta Združene grupe ruskih snaga u vojnoj operaciji u Ukrajini.

 

 

Ruski predsednik Vladimir Putin smenio je Surovikina 11. januara 2023. godine sa mesta komandanta ruskih snaga u Ukrajini i na tu funkciju imenovao načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerija Gerasimova. Surovikin je postao zamenik komandanta.

Surovikin je prestao da se pojavljuje u javnosti posle pobune Jevgenija Prigožina.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading