NATO I RUSIJA SE SLAŽU, TO JE SABOTAŽA Pukotine gasovoda nastale su na području pod kontrolom SAD, ističu ruske službe
Foto: Shutterstock

"Oštećenje gasovoda Severni tok 1 i Severni tok 2 u međunarodnim vodama u Baltičkom moru izaziva duboku zabrinutost. Sve trenutno dostupne informacije ukazuju na to da je to rezultat namernih, nepromišljenih i neodgovornih dela sabotaže. Ova curenja izazivaju rizike za transport i značajnu štetu po životnu sredinu. Podržavamo istrage koje su u toku kako bi se utvrdilo poreklo štete", ističe se u saopštenju NATO.

NATO I RUSIJA SE SLAŽU, TO JE SABOTAŽA Pukotine gasovoda nastale su na području pod kontrolom SAD, ističu ruske službe

EPA

 

 

Zapadna vojna alijansa navodi da su se njene članice obavezale da se pripreme za odvraćanje i odbranu od upotrebe energenata i drugih hibridnih taktika od strane državnih i nedržavnih aktera.

"Svaki namerni napad na kritičnu infrastrukturu saveznika naišao bi na ujedinjen i odlučan odgovor", poručuju iz NATO, prenosi Tanjug.

S druge strane, oglasilo se rusko ministarstvo spoljnih poslova i navelo da su se pukotine na gasovodu Severni tok, koje su prouzrokovale curenje gasa kod obala Danske i Švedske, pojavile na području koje je "u potpunosti pod kontrolom" američkih obaveštajnih agencija, prenosi Pink.

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla je da "Vašington ima punu kontrolu" nad vodama oko Danske i Švedske gde su uočena četiri mesta na kojima curi gas iz gasovoda Severni tok 1 i Severni tok 2 u Baltičkom moru između Rusije i Nemačke.

"To se dogodilo u trgovinskim i ekonomskim zonama Danske i Švedske. To su zemlje koje su potpuno pod kontrolom američkih obaveštajnih službi", rekla je Zaharova u intervjuu za kanal Solovjev Live u četvrtak.

 

 

Pratite nas i na Telegramu!

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading