OPŠTA BEŽANIJA IZ MOSKVE Karte u jednom smeru idu za par hiljada evra, aerodrom prepun (FOTO)
Foto: Flight Radar printscreen

Nakon što je Vladimir Putin proglasio delimičnu mobilaziciju, Rusi su počeli masovno da odlaze iz zemlje, avionske karte su rasprodane, a cene letova u jednom smeru dostižu i više hiljada evra.

Na rusko-gruzijskom graničnom prelazu Verhnjij Lars stvorila se nepregledna kolona. Gruzijske granice su i dalje otvorene, ali je, kako javljaju mediji, nekim vojno sposobnim muškarcima zabranjen je ulazak u tu zemlju..

Istovremeno, iz sata u sat raste broj Rusa koji pokušavaju da uđu u Finsku. To je jedina granica koja je još uvek otvorena za ruske civile sa šengenskim vizama, koji pokušavaju da pobegnu iz zemlje nakon što je Putin najavio da će poslati 300.000 novih vojnika u Ukrajinu.

Inače, pribaltičke članice Evropske unije, Letonija, Litvanija i Estonija, koje se graniče sa Rusijom, već su najavile da neće ponuditi utočište nijednom Rusu koji beži od mobilizacije u Rusiji.

Jedna korisnica Tvitera je uz fotografiju aerodroma Vnukovo, u centralnoj Moskvi, prokomentarisala:

"Prestali su da puštaju žene na aerodrom Vnkukovo, ne razumem?"

 

 

Koliko je letova bilo iz Moskve i Sankt Peterburga najbolje pokazuje snimak koji je objavio "Flight Radar", a koji je pokazao koliko je aviona - i kuda - potetelo iz dva najveća ruska grada od kada jeobjavljena vest o mobilizaciji.

 

 

Pratite nas i na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading