"JA NISAM BILO KO" Peskov mlađi naseo na lažni poziv na mobilizaciju, odgovorio - neću se odazvati (VIDEO)
Printskrin

Rekli su mu da je mobilizovan a on odgovorio "Ja nisam bilo ko. Morate shvatiti, ako znate da sam ja Peskov, koliko je pogrešno poslati me tamo".

Predstavivši se kao komesar Nizovcev, rekao mu je da je poslan poziv za mobilizaciju i naredio mu da se sutra u 10 sati pojavi na lekarskom pregledu.

"To ne treba ni vama ni meni"

- Morate shvatiti, ako znate da sam ja Peskov, koliko je pogrešno poslati me tamo. Ukratko, bavim se time na drugom nivou - odgovorio je mucajući sin glasnogovornika Kremlja.

Zatim je rekao da se neće odazvati pozivu i da se nije prijavio u dobrovoljce.

- Pokušavam shvatiti što se događa i koja su moja prava. Da me sutra odvedu - verujte, to ne treba ni vama ni meni. Nije mi problem braniti svoju domovinu - ali moram shvatiti zašto bih se trebao pojaviti tamo, govorim o određenim političkim nijansama - dodao je.

Ne znaju se kriteriji

Peskov mlađi također je rekao da u dokumentima nipošto ne sme biti navedeno da je dobrovoljac. 

- Učinit ću šta mi se kaže. Ako Vladimir Vladimirovič (Putin) kaže da trebam ići, ja ću otići. No ja nisam bilo ko - kazao je.

Podsećamo, predsednik Rusije Vladimir Putin je u sredu najavio "delimičnu mobilizaciju" u Rusiji. Njegov proglas nije baš jasno formulisan jer ne sadrži ni kriterije ni kvote za mobilizaciju, tako da na front može biti poslan bilo ko.

Sergej Šojgu, ruski ministar odbrane, rekao je da će mobilizacija zahvatiti oko 300.000 rezervista, uglavnom građana koji su potpisali ugovor o ostanku u rezervi.

Međutim, sam dokument ne sadrži ovu klauzulu. Prema Šojguovim rečima, studenti neće biti pozvani. Međutim, pre samo tri dana konzervativna stranka Ujedinjena Rusija predložila je davanje akademskih dopusta studentima univerziteta koji će biti poslani u Ukrajinu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading