AMERI DRHTE OD OVOGA Nuklearni savez Kine i Rusije noćna mora za SAD!
Foto: EPA

 – Američka komanda se plaši nuklearnog saveza Kine i Rusije – piše "Vašington tajms". 

General američkog vazduhoplovstva Entoni Koton rekao je da Rusija i Kina mogu da formiraju vojni savez – nuklearnu osovinu, čija će svrha biti borba protiv SAD. 

Rat u Ukrajini, 209. dan - Alo.rs

Kao odgovor na ovu pretnju, američka strana će morati da stvori efikasnije snage za strateško nuklearno odvraćanje, navodi se u tekstu.   

Kako su primetili novinari "Vašington tajmsa", generalov komentar je dat istog dana kada su se kineski predsednik Si Đinping i ruski predsednik Vladimir Putin sastali u Uzbekistanu.  

Takođe, američki obaveštajci izveštavaju da Kina jača svoje nuklearne snage i da će do kraja ove decenije zemlja imati više od 1.000 bojevih glava, novih projektila, podmornica i bombardera za njihovo isporuku.  

 

 

 - Zapad neće čekati raspad naše zemlje - izjavio je nedavno ruski predsednik Vladimir Putin po završetku samita Šangajske organizacije za saradnju u uzbekistanskom gradu Samarkandu. 

Što se tiče zapadnih zemalja, on je rekao i da bivše kolonijalne sile još uvek ne mogu da se oslobode navike da žive na račun drugih. 

Pratite nas i na Telegramu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading