KRALJ ČARLS III "BEZDUŠNI" Elizabetin naslednik seo na tron i uradio nešto što je sve zgrozilo!
EPA

Čarls, koji je nasledio svoju majku poslije njene smrti 8. septembra, i njegova supruga Kamila, kraljica supruga, preseliće se iz Klarens hausa, njihovog londonskog doma već decenijama, u glavnu zvaničnu rezidenciju monarha, Bakingemsku palatu. Portparol Klarens hausa rekao je da su operacije tamo prestale i da je počeo proces konsultacija sa osobljem o otpuštanju.

-Naše osoblje je predano i lojalno radilo u službi i iako su neka otpuštanja neizbežna ubrzano radimo na tome da nađemo alternativne uloge za što veći broj radnika - istakao je portparol.

KRALJ ČARLS III

Foto: Twitter/printscreen

 

List "Gardijan" piše da je oko 100 zaposlenika dobilo informaciju da mogu da izgube posao. Neki od tih ljudi radili su decenijama u Klarens hausu. Osoblje uključuje ličnu poslugu kao što su lakeji, sobari, garderoberi i kuvari, kao i sveštena lica. Oni su dobili ovo obaveštenje čak i dok su pomagali novom kralju tokom procesa preuzimanja trona.

"Krajnje bezosećajno"

Sindikat radnika javnih i komunalnih usluga osudio je ovu odluku o najavi otpuštanja tokom perioda žalosti kao "bezdušnu".

-Iako su se neke promene u domaćinstvima očekivale, kako se menjaju uloge u kraljevskoj porodici, obim i brzina kojom je to najavljeno su krajnje bezosećajni - izjavio je generalni sekretar sindikata Mark Servotka.

Portparol Klarens hausa rekao je da zakon zahteva da osoblje bude upoznato sa situacijom što je pre moguće.

-Uprkos svim naporima da se sve odgodi do sahrane, savet je ostao isti. Svakom radniku koji bude otpušten biće ponuđena povećana otpremnina - naveo je on.

Portparol je dodao da svi radnici mogu biti mirni najmanje tri meseca.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading