RUSI OBJAVILI EKSKLUZIVAN SNIMAK Prikazano detaljno kretanje Natalije osumnjičene za ubistvo Darje Dugine (FOTO,VIDEO)
Printscreen

Na snimku se vidi njen ulazak u Rusiju, kao i trenutak kada ulazi u zgradu u Moskvi u kojoj je živela Dugina, a u kojoj je Natalija iznajmila stan.

Zanimljiva je činjenica da na snimku na kome ona otvara haubu automobila ima plavu kosu, dok je na snimku ulaska u zgradu, ona ofarbana u braon boju.

- Utvrđeno je da su zločin pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe. Počinilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, rođena 1979. godine, koja je u Rusiju stigla 23. jula 2022. godine zajedno sa ćerkom Sofijom Šaban, rođenom 2010. godine. U cilju organizovanja ubistva Darje Dugine i dobijanja informacija o njenom načinu života, iznajmila je stan u Moskvi u kući u kojoj je preminula živela - navodi se u izveštaju.

Nakon izvršenja zločina „Vovk, zajedno sa ćerkom, otišla je preko Pskovske oblasti u Estoniju“.

Ističe se da su kriminalci za praćenje novinarke koristili "mini kuper", pri ulasku u Rusiju koristili su registarske tablice DPR - E982KSH DPR, u Moskvi - kazahstanske tablice - 172AJD02, a pri izlasku - ukrajinske.

U subotu uveče, u pokretu je izgoreo automobil kojim je, prema podacima istražnih organa, upravljala novinarka i politikolog Darja Dugina. Ona je preminula na licu mesta. Prema preliminarnoj verziji, eksplodirala je eksplozivna naprava postavljena u automobilu.

Aleksandar Dugin se oglasio nakon smrti ćerke Darje - Alo.rs

Putin: Ubistvo ćerke Aleksandra Dugina je podli zločin - Alo.rs

FSB: Ukrainske specijalne službe stoje iza ubistva Dugibne - Alo.rs

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading