PUTIN SE OGLASIO Ubistvo ćerke Aleksandra Dugina je podli zločin
EPA

Predsednik Rusije Vladimir Putin oglasio se u vezi sa tragičnom smrću Darje Dugine, ćerke Aleksandra Dugina.

Putin je rekao da je u pitanju "podli zločin", javlja AFP.

- Podli, surov zločin prekinuo je život Darije Dugine, svetle, talentovane osobe sa pravim ruskim srcem, ljubazne, pune ljubavi, simpatične i otvorene. Novinar, naučnik, filozof, ratni dopisnik, ona je pošteno služila ljudima, otadžbini, ona je delom dokazala šta znači biti ruski patriota - stoji u telegramu saučešća koji je predsednik Rusije uputio porodici ubijene devojke.

Podsetimo, Darja je stradala u eksploziji automobila u subotu u Rusiji.

FSB tvrdi da iza ubistva stoji pripadnica ukrajinskih specijalnih službi, a Ukrajina negira da je umešana u ubistvo Dugine.

- Utvrđeno je da su zločin pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe. Počinilac je državljanka Ukrajine Vovk Natalija Pavlovna, rođena 1979. godine - navodi se u saopštenju FSB koje prenosi RIA.

FSB je pojasnio da je Vovk zajedno sa svojom 12-godišnjom ćerkom stigla u Rusiju 23. jula i iznajmila stan u kući u kojoj je Dugina živela, kako bi prikupila informacije o njenom načinu života.

Darja Dugina, poginula je 20. avgusta u eksploziji automobila u kojem je trebalo da se nalazi njen otac.

Ruski mediji prenose da je eksploziv bio postavljen na džip u kom je Darja došla na književno-muzički festival Tradicija.

Prema izvorima TASS-a, bilo ko je na parkingu festivala mogao da priđe džipu i podmetne eksploziv.

- Bilo je mnogo posetilaca na festivalu. Bilo je parkiranih vozila i sa leve i desne strane auto-puta Zvenigorod. Postojala je i rampa za parking, i sve je gotovo bilo zauzeto. Džip u kojem Dugina napustila festival takođe je bio parkiran tu. Nije bilo pregleda vozila na parkingu, tako da je eksploziv mogao da postavio bilo ko, bilo gde - rekao je izvor.

Hitno oglašavanje ruskog FSB: - Alo.rs

FSB: Ukrainske specijalne službe stoje iza ubistva Dugibne - Alo.rs

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading