PRVE ZVANIČNE INFORMACIJE O SMRTI ĆERKE RUSKOG FILOZOFA Evo ko je bila Darja Dugina (VIDEO)
Printscreen

Istražitelji su pokrenuli krivični postupak za ubistvo Darje Dugine po članu ''Ubistvo izvršeno opšteopasnom metodom“ (tačka „f“ dela 2, član 105 Krivičnog zakona Rusije).

Pretpostavlja se da je eksplozivna naprava postavljena u Tojotu Land Cruiser politikologa i novinarke Darje Dugine, koja je poginula u eksploziji, saopštila je danas pres-služba Glavnog istražnog odeljenja Ruskog istražnog komiteta u Moskovskoj oblasti.

Pres služba je dodala da u ovom trenutku forenzičari, istražitelji i stručnjaci za eksplozivnu tehniku nastavljaju sa uviđajem na emstu nesreće.

Na osnovu rezultata inspekcijskog nadzora biće određen veći broj veštačenja, uključujući forenzičku, eksplozivno-tehničku i molekularno-genetsku. Istražuju se sve moguće verzije zločina, napominje pres-služba, a prenosi TASS.

Hronologija događaja

REN TV obnovila je hronologiju tragične večeri kada je ćerka filozofa Aleksandra Dugina Darja poginula u Podmoskovlju.

U trenutku tragedije, devojka se vraćala sa književno-muzičkog festivala Tradicija, gde je bila sa ocem.

Kako pišu ruski mediji, u subotu oko 18 sati Aleksandar Dugin održao je predavanje ''Tradicije i istorija'' na festivalu u selu Zaharovo.

Njegova ćerka je bila tamo kao počasni gost. Kasnije, u 21.25, Darja Dugina je sela u automobil Land Cruiser Prado i napustila festival.

Pretpostavlja se da je upravo na parkingu u automobil mogla biti postavljena eksplozivna naprava. Automobil je u 21.35 sleteo na magistralu, nakon čega je odjeknula snažna eksplozija u blizini jednog sela.

Devojka je preminula na licu mesta.

Aleksandar Dugin je već stigao na mesto eksplozije.

Na kadrovima koji su se pojavili na internetu, jasno je da je filozof šokiran onim što se dogodilo.

U početku su policajci pretpostavili da je u automobilu eksplodirala boca za gas. Međutim, kasnije se ispostavilo da je eksplodirala improvizovana eksplozivna naprava postavljene u automobilu.

Operativne službe nastavljaju sa radom na licu mesta, utvrđuju se svi uzroci i okolnosti incidenta.

Na svom telegram kanalu oglasio sešef DNR Denis Pušilin, napisavši kako žali zbog Darjine smrti.

Ko je bila Darja Dugina?

Filozofova ćerka, Darja Dugina, i sama je bila istaknuta novinarka koja je glasno podržavao invaziju na Ukrajinu.

BBC piše da je Darja Dugin podseća da su je ranije ove godine sankcionisale vlasti SAD i Velike Britanije, koje su optužile 30-godišnjakinju da je doprinela onlajn ''dezinformacijama“ u vezi sa ruskom invazijom.

Ona je u maju u jednom intervjuu opisala rat kao "sukob civilizacija" i izrazila ponos činjenicom da su i ona i njen otac bili sankcionisani od strane Zapada.

Aleksandra Dugina sankcionisale su SAD 2015. godine zbog njegove navodne umešanosti u rusku aneksiju Krima.

Dugin je godinama pozivao Moskvu da se agresivnije afirmiše na globalnoj sceni i podržavao je rusku vojnu akciju u Ukrajini.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading