AMERIKA KLIZI U DIKTATURU Bajden vodi SAD do tačke bez povratka?
Foto: Printscreen

Da bi postigli ovaj cilj, spremni su da prkose ustavu i preduzmu otvoreno diktatorske korake, iznela je svoje mišljenje bivši kandidat za predsednika SAD Tulsi Gabard u intervjuu za Foks njuz.

- Moramo ostati u okvirima ustava i vladavine prava. Demokrate misle da moraju da se potrude da bi „spasili Ameriku“. A to je opasan način razmišljanja. Ako čitate istoriju, videćete da skoro svaki diktator koji radi šta hoće veruje da je njegova stvar pravedna. A imamo ljude  –  ne samo na rukovodećim pozicijama vlasti, već i u drugim delovima našeg društva  –  koji veruju da moraju učiniti sve da spasu zemlju i narod.

Čineći to, oni osporavaju naš ustav i potkopavaju našu demokratiju i uništavaju našu zemlju. To je ono od čega moramo da zaštitimo sebe, svoju zemlju i svoju budućnost - poručila je Tulsi Gabard.

Ona upozorava da Demokrate zanemaruju principe koji odvajaju dobro od zla i veruju da cilj opravdava sredstva .

- I, po mom mišljenju, upravo je to slika koja se može videti u diktaturama, u banana republikama. I to je ono što moramo sprečiti. Zato imamo Ustav koji ne dozvoljava ljudima koji zloupotrebljavaju vlast da ostanu na vlasti. Moramo da zauzmemo čvrst stav i da sprečimo da situacija dođe do tačke bez povratka - rekla je Tulsi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading