KRAJ JEDNE EPOHE Čuveni lanac brze hrane posle 30 godina napušta ovu zemlju
Foto: Sajt predsednika Rusije

Mekdonalds, koji je u martu privremeno zatvorio svojih 850 restorana širom Rusije, saopštio je da sada odlaze zauvek i počeo je sa rasprodajom imovine.

Gigant brze hrane saopštio je da je odluku doneo zbog "humanitarne krize" i "nepredvidivog radnog okruženja" izazvanih ratom u Ukrajini zbog čeka je poslovanje u Rusiji "neodrživo"

Prvi Mek otvoren je u Moskvi 1990. godine kada je Sovjetski Savez počeo da se otvara prema zapadnim brendovima i dolazak Mekdonaldsa, simbola zapada u socijalistički zemlju imao je simboličku težinu.

Kompanija je saopštila da sada pokušava da proda sve svoje restorane u Rusiji lokalnom kupcu i da namerava da započne proces "razgradnje" sajtova tako da više ne koriste ime, brend i meni Mekdonaldsa.

Lukašenko izneo teške optužbe na račun Amerike i NATO pakta - Alo.rs

Odluka Mekdonaldsa usledila je nakon što je Reno objavio da prodaje svoje poslovanje u zemlji. Francuska firma je saopštila da će njen udeo od 68 odsto u proizvođaču automobila Avtovaz biti prodat Ruskom naučnom institutu, dok će njeni udeo u Renou Rusija pripasti gradu Moskvi.

Stotine međunarodnih brendova napustilo je Rusiju ili je obustavilo prodaju svojih artikala kao odgovor na rat u Ukrajini. Druge kompanije, poput Burger kinga i Marks end Spensera nisu mogle da zatvore svoje prodavnice zbog komplikovanih franšiznih ugovora.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading