ISPRAVKA Bajden se nije rukovao sa vazduhom, bio je okružen ljudima
Foto: Youtube/Printscreen/The Sun

Video koji prikazuje predsednika SAD-a Džoa Bajdena na kraju govora koji je održao na Državnom univerzitetu poljoprivrede i tehnike u Grinsborou u Severnoj Karolini u aprilu 2022. mediji iz regiona, uključujući i naš portal, objavili su uz tvrdnju da je pokušao da se rukuje sa nevidljivom osobom da bi potom konfuzno tumarao okolo.

Međutim, snimci iz različitih uglova pokazuju da je publika sedela sa njegove desne strane i iza bine. Bajdenovi pokreti na kraju govora bili su, čini se, usmereni ka tim ljudima.

Snimci događaja iz različitih uglova pokazuju da je publika sedela na nekoliko mesta blizu bine. Bajdenovi pokreti su, po svemu sudeći, bili usmereni ka njima.

Šta su činjenice?

Predsjednik SAD, Džozef Bajden je 15. aprila održao četrdesetominutni govor na Poljoprivrednom i tehničkom univerzitetu u Grinsborou. Nakon završetka, što se može videti na samom kraju video snimka, Bajden se okrenuo od govornice i ispružio ruku na jednu, a potom i drugu stranu. Kada pogledate video snimak i položaj publike, možete videti da je deo studenata za vreme govora bio iza predsednika Bajdena i govornice, sa njegove leve i desne strane.

Dolazi se do zaključka da se Bajden nije, kako to mnogi tvrde, rukovao sa vazduhom, već da je odao počast publici koja mu je aplaudirala i koja se nalazila iza njega, sa leve i desne strane.

Nekoliko fotografija AFP-a sa ovog događaja takođe prikazuje publiku koja sedi sa Bajdenove desne strane i iza njega.

Video celog Bajdenovog govora snimljen iz ugla sa desne strane američkog predsednika objavljen na američkoj kablovskoj i satelitskoj televizijskoj mreži C-SPAN. U njemu se vidi da se, nakon što je završio govor -- u 53. minutu -- okrenuo prema okupljenima iza njega sa njegove desne strane i uperio ruku prema njima, dok su oni ustali da mu aplaudiraju.

Onda se okrenuo na levo i uradio isto prema onima koji su sedeli na toj strani, koji su takođe stajali i aplaudirali. Bajden se nasmešio obema stranama pre nego što je sišao niz stepenice prema publici koja se nalazila ispred podijuma.

Ova vest je izmenjena u odnosu na prvobitnu objavu u kojoj je pisalo da se Bajden rukovao sa vazduhom nakon analize portala cinjenice.afp.com.

Izvinjavamo se našim čitaocima na grešci.

Bajden ponovo predmet ismevanja (VIDEO) - Alo.rs
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading