TRKA ZA PRVOG BILIONERA U SVETU Njih petorica su nadomak cifre na računu od 12 nula
EPA/MICK TSIKAS

Drugi kandidat za bilionera jeste indijski industrijalac Gautam Adani koji je je predsednik i osnivač Adani Groupa, multinacionalnog konglomerata sa sedištem u Ahmedabadu koji se bavi trgovinom, nekretninama, proizvodnjom električne energije, građevinom. Njegovo bogatstvo se procenjuje od gotovo 95 milijardi dolara. Pod njegovom kontrolom nalazi se najveća indijska pomorska luka Mundra, kao i međunarodni aerodrom Mumbai.

Kineski softverski inženjer Žang Jiming može da pređe magičnu granicu od bilion dolara do 2026. godine. U vlasništvu njegove kompanije "Bajt Dens" nalazi se megapopularna društvena aplikacija TikTok. Žangovo lično bogatstvo u 2022. procenjeno je na 44,5 milijardi dolara.

U krug bilionera 2029. trebao bi da uđe indijski biznismen Mukeš Ambani. Njegova firma posluje u brojnim sektorima - energetika, mediji, maloprodaja, telekomunikacije, tekstil itd. Njegovo bogatstvo trenutno se procenjuje na 93 milijarde dolara, piše Mondo.

Tek na petom mestu jeste bogataš iz Evrope, u pitanju je francuski biznismen Bernar Arno bilioner bi trebalo da postane takođe 2029. godine. Vrednost njegovog bogatstva trenutno iznosi oko 155 milijardi dolara. Arno je izvršni direktor konglomerata luksuzne robe LVMH te poseduje brendove kao što su Lui Viton, Kristijan Dior i Živanši.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dragi

26.03.2022 19:46

Recite dali je to normalno na jednoj strani bilioneri na drugoj kartonske kutije parkovi napuštene zgrade gde soava više miliona siromaha zapadni standard narode samo trpite