PANIKA U VAŠINGTONU Amerikanci moraju da plate Kini 645 miliona dolara
EPA/SALVATORE DI NOLFI

Portparol kancelarije američkog trgovinskog predstavnika Adam Hodž izjavio je da odluka STO „odražava pogrešna tumačenja Apelacionog tela koja štete sposobnosti članica STO da brane američke radnike i preduzeća od kineskih subvencija koje narušavaju trgovinu“, prenosi Rojters.

On je poručio i da ta odluka „jača potrebu za reformom pravila STO i rešavanja sporova, koji su korišćeni za zaštitu kineske netržišne ekonomske prakse i podrivanje fer, tržišno orijentisane konkurencije.“

Kriminolog o nestalom Hrvatu - Alo.rs

Svetska trgovinska organizacija odobrila je danas Kini da uvede kompenzacione carine u iznosu od 645 miliona dolara na robu iz Sjedinjenih Država.

Odluka je doneta posle 10-godišnjeg spora koji je Peking pokrenuo zbog tarifa koje su SAD primenile na određene kineske proizvode čija je proizvodnja subvencionisana, naveo je Rojters.

Kina se 2012. godine obratila STO-u osporavajući carine Sjedinjenih Država uvedene između 2008. i 2012, uglavnom tokom mandata predsednika SAD Baraka Obame, na 22 kineska proizvoda, od solarnih panela do čelične žice, precizira se u informaciji.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
gege

27.01.2022 03:14

hahahahahah bravo, pa dobro, dosta su pravila vazila samo u vasu korist, sad se curak okrenuo