JEDAN MINUT PUNJENJA 400 KILOMETARA VOŽNJE Vozilo bez emisjije štetnih gasova
EPA/Focke Strangmann

 

Linda Džekson, glavna direktorka ove marke, tom prilikom je izjavila: „S vozilom “e-ekspert hidrogen” Pežo je preduhitrio buduće tehnologije s nultom emisijom: električna tehnologija vodonikovih gorivih ćelija omogućuje intenzivnu svakodnevnu upotrebu bez potrebe za pauzama radi punjenja vozila, a to je ključni uslov za poslovne korisnike koji u jednom danu moraju da pređu nekoliko stotina kilometara autoputem, a potom da uđu u urbana područja u kojima su na snazi stroga pravila u pogledu emisija štetnih gasova. Tehnologija vodonikovih gorivih ćelija koju je razvila grupa Stelantis i koja je ugrađena u “pežo e-expert hidrogen” omogućuje upravo takvu upotrebu”, javlja Politika.

Novi model uvodi inovacije kao što je sistem „mid-power plug-in hydrogen fuel cell electric” koji je razvila grupa Stelantis i koji se sastoji od gorivih ćelija koje proizvode električnu energiju potrebnu za pogon vozila zahvaljujući vodoniku koji je dodat u sistem rezervoara, punjive litijum-jonske baterije visokog napona s kapacitetom od 10,5 kWh koje se mogu puniti na električnoj mreži i koje napajaju električni motor u određenim fazama vožnje.

Ova verzija pogona daje mogućnost vožnje na neograničene udaljenosti bez emisija CO2. Punjenje vodonikom traje tri minuta i postiže se 400 km dometa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading