SNAŽNO NEVREME POGODILO HRVATSKU Pojavile su se pijavice, jedna osoba umrla od udara groma, a kakvo vreme čeka Srbiju? (VIDEO)
Twitter

U Hrvatskoj od jutros pada kiša, preovladava oblačno, ponegde uz pljuskove i grmljavinu, a nadomak Šolte pojavile su se dve pijavice.

Najviše kiše do 10 sati palo je na šibenskom području, ponegde po 20 litara po kvadratnom metru.

Grmljavine je bilo između Šolte i Čiova, gde je bilo i jačih pljuskova.

U jednom trenutku pojavile su se i dve pijavice na južnim obalama Šolte, a barem 10 minuta jedna od njih je bila vidljiva iz Splita, preneo je hrvatski portal Index.

Preminula osoba od udara goma

Policija je obavestila da je jutros u 6.32 dobila dojavu da je u jednu osobu koja se nalazila na čamcu na moru udario grom.

 

 

- Izlaskom na mesto događaja utvrdili smo da je na lokaciji Musarovica-Oštrica u čamcu 62-godišnjaka udario grom na kom su se nalazile dve osobe. Prilikom udara groma smrtno je stradao 61-godišnjak dok je 62-godišnjak prevezan u Opštu bolnicu Šibenik na pregled - saopšteno je iz šibenske policije.

Na brodu je obavljen uviđaj.

Vreme u Srbiji

Posle prvih tri dana nedelje koji donose pogoršanje, lokalnu kišu, umereno zahlađenje i planinski sneg, od četvrtka uveče na vremenske prilike iznad našeg dela Evrope počeće da deluje jak Đenevski ciklon, pokazuje najnovija vremenska prognoza Marka Čubrila, profesora geografije.

Naš region će se sve do oko 29. oktobra posle podne nalaziti u toplom sektoru tog ciklona gde će uz jako južno strujanje biti relativno toplo, ali kišovito, posebno duž obale Jadrana i na južnim padinama Dinarida, dok bi sa ulaskom ciklona u Jadran koji se očekuje 29. novembra došlo do probijanja osetno hladnijeg vazduha sa severozapada uz jače zahlađenje, obilniji sneg na planinama i pojavui snega ponegde u nizijama.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading