SRPSKI METEOROLOG OBJAVIO NAJNOVIJU PROGNOZU Na vreme će uticati ciklon, očekuju se nagle promene, sneg pod znakom pitanja
Alo/ Ilustracija

Posle prvih tri dana nedelje koji donose pogoršanje, lokalnu kišu, umereno zahlađenje i planinski sneg, od četvrtka uveče na vremenske prilike iznad našeg dela Evrope počeće da deluje jak Đenevski ciklon, pokazuje najnovija vremenska prognoza Marka Čubrila, profesora geografije.

Naš region će se sve do oko 29. oktobra posle podne nalaziti u toplom sektoru tog ciklona gde će uz jako južno strujanje biti relativno toplo, ali kišovito, posebno duž obale Jadrana i na južnim padinama Dinarida, dok bi sa ulaskom ciklona u Jadran koji se očekuje 29. novembra došlo do probijanja osetno hladnijeg vazduha sa severozapada uz jače zahlađenje, obilniji sneg na planinama i pojavui snega ponegde u nizijama.

Količine i raspred snega sve do oko 27. novembra nije moguće tačno predvideti, posebno za nizije i tek kada se bude znao tačan vremenski okvir premeštanja ciklona i probijanja hladnog vazduha nešto preciznije će se moći reći za nizije regiona, za sada je sneg tamo tek mogućnost, svakako nije siguran, najavio je Čubrilo.

 

 

Posle srede su pred nama veoma dinamični dani, jak vetar, nizak pritisak, izražena južina, a onda i zahlađenje, što je gotovo pa tipično za sam kraj novembra.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading