ALARMANTNO U SARAJEVU! Neverovatni prizori, bujica preti da proguta benzinsku pumpu i motel (VIDEO)
Youtube prtscr / Klix.ba

Naime, pomenuta reka je nabujala i na području naselja Vojkovići na području opštine Istočna Ilidža. Uz reku je došlo do klizišta koje ugrožava mnoge objekte koji se tu nalaze.

Jedan od ugroženih objekata je benzinska pumpa i motel koji se nalazi na putu od Sarajeva prema Foči. Ova saobraćajnica je zatvorena za saobraćaj, piše Klix.

Kako se vidi na snimku, zemljište se obrušava, što preti uništenju samog objekta.

U naseljima Otes i Butmir u noći između četvrtka i petka poplavljeno je na desetine privatnih stambenih objekata i svi putevi, a za pomoć stanovništvu angažovana je služba civilne zaštite.

Dženan Brkanić, komandant Civilne zaštite Sarajevske županije, rekao je da je ugroženo između 50 i 70 kuća na širem području grada.

Zbog velikih količina vode na kolovozu, u potpunosti je zatvoren važan magistralni put od Sarajeva prema Foči, odnosno prema granici sa Crnom Gorom. Hidrometeorološki zavod Federacije BiH najavio je nastavak padavina i u petak se u Sarajevu očekuje do 30 litara kiše po metru kvadratnom. Crveni meteoalarm proglašen je za Hercegovinu, gde su kiša i vetar naneli veliku štetu i poteškoće u saobraćaju u Jablanici i Кonjicu.

Кrizni štab preporučuje:

Deca da ne idu u škole i vrtiće

Кrizni štab opštine Istočna Ilidža izdao je preporuku da se zbog poplava na području ove lokalne zajednice deca ne šalju u vrtiće i škole.
Iz ove lokalne zajednice obaveštavaju sve koji žela da se uključe u akciju spasavanja da su obezbeđene vreće i pesak i da se mogu javiti na određene telefone za koordinaciju akcije.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading