"ŠIBAO JE METKE KAO U LUDILU" Detalji pucnjave u romskom naselju: žena ubijena, troje na respiratoru, ranjena i desetogodišnja devojčica!
Foto: Shutterstock

Prema informacijama iz Policijske uprave međimurske ranjeno je dete, jedna maloletna i tri odrasle osobe. Svi su zbrinuti su u bolnici u Čakovcu.

Policija je izvestila da je pre pucnjave došlo do svađe više osoba nakon čega je jedna od njih ispalila nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.

Za sada su privedene tri osobe koje se dovode u vezu s tim događajem, a je li jedna od njih odgovorna za tragediju znaće se tokom dana.

U policiji ističu i da je situacija u tom romskom naselju nakon tragičnog događaja stabilna i da nema opasnosti za sigurnost meštana.

Kako se saznaje, napadač je pucao iz automatske puške.

Meštani Paraga kažu da je bilo samo pitanje vremena kada će situacija eskalirati u krvoproliće. 

- Negdje iza 20.30 čuli su se kod Minkinih u dvorištu povišeni tonovi. Videli smo suseda Josipa kako viče i maše rukama. Nismo razaznali točno oko čega se svađaju, samo sam vidio da je Minkin Branko bio usplahiren. Svađa je trajala par minuta te se Josip brzim korakom udaljio prema nasipu da bi nešto pre 21 sat začuli rafale. Uletio je u Minkino dvorište koje je bilo puno i pucao bez konkretnog cilja. Metke je samo šibao, kao u nekom ludilu, kao da gađa rastrčane zečeve. Ni krikovi da prestane ga nisu zaustavili. Prestrašno je to bilo, još se tresem jer je moglo biti i više mrtvih - kaže uznemireni žitelj Paraga koji je, dodaje, s porodicom odmah utrčao u kuću i legao na pod.

 

Živi preko puta kuće u kojoj se dogodio zločin te kaže kako je strahovao da će i njegovu porodicu pogoditi meci jer se sused s puškom okretao po dvorištu i pucao te pritom ranio i dvoje prolaznika na ulici.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading