POŽARI POD KONTROLOM U Turskoj vatra uglavnom suzbijena
Tanjug

Pod kontrolu je stavljeno 70 šumskih požara širom zemlje saopštili su turski zvaničnici najavljujući istovremeno istragu o uzrocima požara u kojima su dosad stradale četiri osobe. Nadležni sumnjaju da su vatru na nekim lokacijama podmetnule pristalice Kurdske radničke partije (PKK), koja se u Turskoj smatra terorističkom.

Većina šumskih požara u Turskoj sada je pod kontrolom, dok su još pod vatrom područja na zapadu zemlje, prenosi agencija Anadolija. Ministar poljoprivrede i šumarstva Bekir Pakdemirli objavio je na Tviteru da u gašenju požara učestvuje oko 4.000 ljudi, šest aviona, devet bespilotnih letelica, kao i helikopteri.


Govoreći o požarima u Mugli, Pakdemirli je rekao da je bilo "manjih oštećenja" u letovalištima Marmaris i Mugla. "Vatra ne preti naseljima, kreće se prema moru", kazao je Pakdemirli.

Prema pisanju turskog lista Dejli Sabah, požari u Turskoj su uobičajeni za ovo doba godine usled visokih temperatura, ali ovi poslednji su bili katastrofalni pošto su pričinili veliku materijalnu štetu kada su cela sela uništena.Najveća šteta je pričinjena oko gradova koji se nalaze u regijama Antalija i Mugla gde je vatra zapretila popularnim letovalištima. Požarom su bili pogođene i južne regije Mersin, Adana i Osmanije.

Uprava za upravljanje katastrofama i hitnim slučajevima (AFAD) navodi da su požari u Manavgatu pogodili 271 osobu od kojih su 73 hospitalizovane. U požarima širom Mugle, povređeno je 49 osoba. Što se tiče požara u Mersinu, iz AFAD-a je navedeno da je 6.386 osoba iz okruga Ajdinčik i Silifke evakuisano na sigurna područja.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading