GRETA ZAGRMELA KAO NIKADA DO SADA: "Ovo je početak kataklizme!", nemački političar PRASNUO u smeh kada je video poplavu!
EPA/KIKO HUESCA

- Smrtonosne vrućine, poplave, oluje, šumski požari, suše, propadanje useva... Ovo nije "novo normalno" - istakla je Greta.

Tunberg je upozorila kako se nalazimo na samom početku klimatske i ekološke opasnosti te kako će ekstremni vremenski događaji postati sve češća pojava.

- Nakon nedavnih katastrofalnih događaja, posebno u zapadnoj Evropi, čini se da svi govore o klimatskim vanrednim situacijama, i to s pravom. Ali čim se ove tragedije završe, najverovatnije ćemo to zaboraviti i nastaviti dalje kao pre - rekla je Tunberg.

GRETA ZAGRMELA KAO NIKADA DO SADA:

EPA/KIKO HUESCA

 

Ona je dodala da, "ako krizu ne budemo stalno tretirali kao krizu i tako se njome bavili, nećemo moći da je zaustavimo".

Kritikovala je vlast i političare kazavši kako sada pokušavaju da se ponašaju odgovorno, "govoreći puno lepih reči".

- Čini se da svi zaboravljaju da su oni odgovorni za to što nas vode ka nekoliko stepeni toplijoj i destabilizovanoj planeti. Moje misli su sa svima pogođenim ovim događajima - rekla je Tunberg.

 

 

Tunberg je podelila i nekoliko fotografija poplava u zapadnoj Evropi i šumskih požara.

Izgleda da Greta ipak ima puno pravo onda kada kritikuje političare, obzirom na to da je Armin Lašet guverner Sevene Rajne-Vestfalije, jedne od dve poplavama najteže pogođene savezne države, pronašao smešnim kataklizmu koja je zadesila Nemačku.

On je sa predsednikom Štajnmajerom posetio grad Erfštat. Tada je počeo da se smeje, valjda nesvesan da ga kamere snimaju.

Na taj način je izgleda pokazao koliko zapravo haje za sudbinu koja je zadesila stanovništvo na  zapadu Evrope.

Iako je Lašet kasnije uputio izvinjenje, sudeći po komentarima na društvenim mrežama nema te vode koja će ga oprati.

Da biste videli sraman čin smejanja Armina Lašeta kliknite OVDE.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading