"JE*E MI SE I ZA VAS I ZA OPŠTINU!" Darko došao sa porodicom na plažu, a onda je počeo horor: Samo smo pomerili ležaljke...
Foto: Youtube/Printscreen

Jadranske plaže, umesto da budu mesto uživanja i opuštanja, postaju sve češće bojno polje na kojem se s jedne strane potežu pretnje i uvrede, a s druge Zakon o pomorskom dobru i Pravilnik o koncesijskom odobrenju. Nadasve neugodnu situaciju doživeo je 25-godišnji Darko Bilandžija i njegova porodica, koja već 20 godina letuje u Tučepima. U neverici su Slobodnoj Dalmaciji prepričali subotnje jutro kad su se našli na meti salve uvreda i psovki jer su pomerili praznu ležaljku, a kad su verbalnom nasilniku rekli da su ga prijavili, on im je odgovorio:”J**e me se!”.

- Taj gospodin, ako ga mogu tako nazvati, ležaljke je poređao duž cele obale i zauzeo čitav hlad da bi turisti bili primorani da plate. Nakon što smo sklonili jednu ležaljku u stranu da bismo spustili svoje stvari, on je krenuo galamiti i pretiti mojoj porodici, iako mi nismo učinili ništa što zakonom nije dozvoljeno. Zakon o pomorskom dobru kaže da nije dozvoljeno ograničenje korištenja plaže bez koncesije koju ovaj gospodin nema. Žalili smo se i u Opštini Tučepi, ali to nije ništa donelo jer izgleda da oni ne žele rešiti ovaj problem. Ovo je sramota šta rade prelepoj hrvatskoj obali i jednom predivnom mestu kao što su Tučepi. Nadam se da ćete uspeti skrenuti pažnju na ovaj užas koji vlada Jadranom - javio se redakciji ogorčeni gost.

Došlo ih je šestoro, supruga i on iz Esena te njegovi roditelji i još dva odrasla člana porodice iz Tuzle.

- U subotu ujutro došli smo oko 5 sati da ostavimo stvari i pomakli smo jednu ležaljku od celog niza koje su tu već bile posložene. Nije prošlo puno kad je došla muška osoba i povišenim tonom nam zapretila: 'Ovo vam je zadnji put da dirate ležaljke, ajde da vas vidim sutra!'. Zatim je mom ocu, čoveku u godinama, rekao: 'Da vidim hoćeš imat' m**a pomaknuti ležaljke!”. Moj otac mu je na to odgovorio da zove policiju ako misli da je u pravu.

Nakon toga je Darkova 59-godišnja majka otišla žaliti se na info pult i u opštinu. To su rekli i nasilniku koji im je “odrezao”: ”J**e mi se za vas i Opštinu!”.

- Na info pultu su nam se izvinjavali što se to dešava, ali da oni ne mogu ništa, da mogu samo saslušati, da opština daje koncesije da se njima obratimo. Bila sam u opštini i izgleda da su ležaljke tu uz koncesijsko odobrenje, ali niko mi nije želeo reći detalje. Ali ako i ima odobrenje, nema pravo staviti ležaljke na plažu da stoje celi dan prazne pa ih digne oko 15 sati. Osim toga, pitanje je za koliko ležaljki ima odobrenje i za koliku površinu. Mi smo 20 godina u Tučepima i vezani smo za ovu plažu i ne želimo ići na drugu. Navili smo sat u 4.30 sati pa su mi sin i muž otišli zauzeti mesto u hladu, a ležaljke su već bile postavljene - žalosna je gospođa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Milan

12.07.2021 06:33

Nije da branim vlasnika plaznog imobilijara, ali gde ste u svetu vi videli da neko sklanja lezaljke sa plaze i tu postavlja svoje peškire, jer mu to mesto najviše odgovara! Evo ja idem preko 40 godina na more i to nigde nisam video! Sad se našlo njih 6 pametnih! Kada iznajmis lezaljku hoćeš neki komodotet a ne odmah do tebe da nemo lezi u hladu tvog suncobrana! Naravno i lezaljku pomeras sve vreme kako ide hlad, ali kako to da uradis kad su ovi pored tebe?!?