OPREZ AKO KREĆETE NA PUT Magla otežava vožnju, očekuju se zastoji zbog praznika širom Srbije
Tanjug

Magla smanjuje vidljivost na stotinak metara na pojedinim deonicama puteva u istočnim, jugoistočnim, centralnim i zapadnim krajevima, ali usporava saobraćaj i na pojedinim deonicama autoputa Miloš Veliki.

Ujutro se prizemni mraz očekuje u svim krajevima Srbije, dok će mestimično biti uslova i za mraz na dva metra visine, naročito u istočnim, centralnim i južnim delovima zemlje.

Kada se ovakvim uslovima doda i pojačan saobraćaj koji je uobičajen za poslednji radni dan uoči uskršnjeg praznika, tokom dana se očekuju česti i kraći zastoji sa usporenom vožnjom, navodi AMS S.

Krenite ranije, vozite sporije, poštujte sva ograničenja, a posebno u brzini i budite tolerantniji u saobraćaju, savetuju iz auto-moto saveza.

Usporen saobraćaj od Straževice ka Bubanj Potoku

Saobraćaj se jutros odvija usporeno na obilaznici oko Beograda, od tunela Straževica ka Bubanj Potoku, saopštili su JP Putevi Srbije.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji nema zadržavanja vozila, kao ni za putnička vozila na graničnim prelazima.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je osam sati, na graničnim prelazima Horgoš i Šid, na izlazu, šest sati, a na graničnom prelazu Kelebija, na izlazu, teretna vozila zadržavaju se tri sata.

Na graničnom prelazu Sremska Rača, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Izmene u saobraćaju zbog radova na petlji Bubanj Potok

Zbog izvođenja radova na izgradnji nove petlje „Bubanj Potok“ na Obilaznici oko Beograda i njenog uklapanja sa postojećim autoputem, na državnom putu I A reda broj 1 u smeru ka Nišu, saobraćaj se odvija po izmenjenom režimu od zone isključenja sa autoputa na Kružni put do petlje „Tranšped“.

Radovi se odvijaju u desnoj kolovoznoj traci, smer Beograd - Niš, saopštili su Putevi Srbije.

Saobraćaj se odvija levom kolovoznom trakom (smer Niš - Beograd), i to preticajnom i voznom trakom za smer kretanja vozila od Beograda ka Nišu, dok se zaustavnom trakom i devijacijom odvija saobraćaj za smer kretanja vozila od Niša ka Beogradu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading