U ŠAPCU OTVORENA KANCELARIJA ITALIJANSKIH PRIVREDNIKA Radi se o teritorijalnom predstavništvu "Konfindustrije Srbija"
Grad Šabac

,,Konfindustrija Srbija”. Posle Beograda, Šabac je drugi grad u Srbiji koji će imati kancelariju Konfinidustrije, koja je osnovana sa glavnim ciljem da podrži italijanske kompanije koje su u našem gradu prepoznale priliku za svoj biznis, ali i da podstakne saradnju između italijanskih i srpskih kompanija, kao i da aktivno radi na povećanju italijanskih investicija.

U ŠAPCU OTVORENA KANCELARIJA ITALIJANSKIH PRIVREDNIKA Radi se o teritorijalnom predstavništvu

Grad Šabac

 

 

,,Drago nam je što je poslovanje italijanskih firmi, kojih ima 10 u našem gradu i izgradnja auto-puta Ruma – Šabac i brze saobraćajnice Šabac – Loznica bio presudan faktor za dolazak kancelarije ,,Konfindustrije Srbija” u Šabac. Ovim potezom ostvarena je obostrana otvorenost za još bolju saradnju i promovisanje malih i srednjih italijanskih preduzeća, ali i naših domaćih, koja su zainteresovana za rad u Italiji. Očekujemo da će saradnja sa ovom kancelarijom rezultirati većim obimom privrednih aktivnosti i doprineti unapređenju poslovne klime”, rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić posle svečanog presecanja vrpce.

Predsednik ,,Konfindustrija Srbija” Patrizio Dei Tos istakao je da je otvaranje kancelarije u Šapcu njihov iskorak, ali i znak širenja i jačanja na ovoj teritoriji.

,,Grad Šabac je za italijansku privrednu zajednicu u Srbiji veoma bitan i to ne samo zbog geografskog položaja, već i otvorenog dijaloga koji smo imali sa lokalnom samoupravom. Zahvaljujem se gradonačelniku Pajiću što je uvek bio otvoren za dijalog sa nama i delio napore da dovedemo još investitora u Šabac. Siguran sam da ćemo i u budućnosti nastaviti našu saradnju”, naglasio je Patrizio Dei Tos.

Teritorijalni predstavnik ,,Konfindustrije Srbija”, za Zapadnu Srbiju, Simone Apoloni izjavio je da sa sigurnošću može da tvrdi da će broj italijanskih firmi u Šapcu u budućnosti biti još veći. On je rekao da je u najavi jedan italijanski investitor koji bi trebalo da dođe do kraja godine.

Kancelarija Konfindustrije u Srbiji posluje od 2012. godine u Beogradu. Trenutno njihovo udruženje broji 170 firmi članica, koje predstavljaju sve privredne grane i raspoređene su na celoj teritoriji naše zemlje.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading