Predstava o pravilima ponašanja u saobraćaju za prvake iz Mladenovca
Parking servis


Predavanjem za đake prvake iz Mladenovca, „Parking servis“ je nastavio 15. ciklus akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“. Edukativna predstava o pravilnom ponašanju u saobraćaju održana je u Centru za kulturu i turizam Mladenovac, za 100 đaka prvaka iz sedam osnovnih škola sa područja ove opštine. Predstavi su prisustvovali direktor JKP „Parking servis” Beograd Andrija Čupković i predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić.

Uz pesme hora „Samo sporo kad ste pored škole“ i „Čuvajte nam đake“, edukativnu predstavu za prvake u Mladenovcu izveo je predavač iz „Parking servisa“ sa saobraćajnim policajcem i maskotom akcije Zebrankom Brinićem, uz poštovanje svih epidemioloških mera. Na kraju predstave, đaci su od „Parking servisa“ dobili poklone – ranac sa bojankom i bojicama, svetloodbojne narukvice, maske kao i prepoznatljivi fluorescentni prsluk.

- Ovo je naša najlepša akcija i ona koju najviše volimo. Sprovodimo je punih 15 godina i do sada je 200.000 đaka prvaka naučilo kako pravilno da prelaze ulicu, koriste semafor i tumače saobraćajne znakove. I ove godine će oko 17.000 najmlađih učenika pogledati našu predstavu. Vodimo računa i brigu o deci, za one koji su ovde na grupnom predavanju napravili smo maske, dok će svaki đak prvak od „Parking servisa“ dobiti prsluk. Bezbednost đaka je najvažnija i bitno je da ih edukujemo kako da se ponašaju u saobraćajurekao je Čupković.

Parking servis

 

„Parking servis“ je, kao društveno-odgovorno preduzeće, akciju „Đaci vas mole, usporite pored škole“ pokrenuo 2007. godine i sprovodi je sa ciljem da se poveća bezbednost dece u saobraćaju, kroz edukaciju dece i apele na vozače da vode posebnu brigu o najmlađima. 
- U ime svih osnovnih škola iz Mladenovca zahvaljujem se „Parking servisu“ što sprovodi akciju, koja ima za cilj bezbednost dece u saobraćajuistakao je Glišić.

Ovogodišnja sezona akcije biće organizovana u vidu edukativnih predstava u okviru škola, ali i online predavanja za sve one đake, koji pohađaju nastavu od svojih kuća. Akcijom „Đaci vas mole, usporite pored škole“ obuhvaćeni su đaci prvaci svih 168 osnovnih škola sa teritorije 17 beogradskih opština. 

Komentari (0)

Loading