"Srbija se neće mešati u unutrašnje stvari Crne Gore"

Srbija se ne meša, niti će se mešati u unutrašnje stvari Crne Gore, koju smatra najbližom državom i sa kojom želi najbolje moguće odnose, izjavio je u Podgorici ambasador Srbije Vladimir Božović.

Vladimir Božović
Vladimir Božović, Foto: Alo / Dejan Briza

On je na sastanku sa predsednikom crnogorskog parlamenta, Ivanom Brajovićem, razgovarao o Zakonu o slobodi veroisvovesti i istakao da veruje da će se dijalogom doći do rezultata i izlaza iz aktuelne situacije, uz ocenu da je postoji prostor da se razlike prevaziđu.

- Srbija se ne meša, niti će se mešati u unutrašnje stvari Crne Gore, koju smatra najbližom državom sa kojom želi najbolje moguće odnose, zasnovane na međusobnom poštovanju - kazao je Božović.

Kako je naveo, Crna Gora je suverena, samostalna i država koja uređuje i vodi svoju spoljnu i unutrašnju politiku, i to Srbija uvažava i poštuje.

Vladimir Božović
Vladimir Božović, Foto: Alo / Masanori Jošida

Iz parlamenta je saopšteno da je Božović preneo Brajoviću pozdrave srpskih zvaničnika, pre svega predsednice Narodne Skupštine Srbije, Maje Gojković.

Kazao je i da će tokom svog mandata posvetiti unapređenju političkih, ekonomskih, privrednih i kulturnih odnosa dve države.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi