Kafr Zita, Hama
Youtube/Printscreen
Kafr Zita, Hama

Youtube/Printscreen

Kafr Zita, Hama, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Sirijska vojska je oslobodila Kan Šejkun, Kafr Zitu, Latmineh i još mnogo drugih gradova na severu Hame

* Od tzv. "džepa" džihadista ostala je samo turska osmatračnica na periferiji Moreka

* Džihadisti su pobegli prema Idlibu

Sirijska arapska vojska (SAA) ušla je u sredu u strateški grad Kan Šejkun sa svih strana, nakon što su džihadisti zbog niza gubitaka bili prisiljeni da se povuku.

Sirijska vojska je snimljena u četvrtak u zapadnom sektoru Kan Šejkuna nakon oslobađanja više naselja. Sirijska vojska sada radi na čišćenju svih eksploziva koje su za sobom ostavili džihadisti u Kan Šejkunu.

Sirijska arapska vojska (SAA) nedavno je saopštila da su njihove snage u potpunosti preuzele kontrolu nad Hamom.

Pročitajte još:

Među oblastima koje je zauzela sirijska vojska su ključni gradovi Kafr Zita i Al-Latamnah. Ova dva grada su ranije bila uporišta Džaiš Al-Ize u severnoj Hami.

Strašna tragedija zavila Rusiju u crno, zastave spuštene na pola koplja: Razvićemo oružje, tako ćemo mi ODATI POČAST!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 13.08.2019. 07:14 Aleksej Lihačov, direktor ruske državne korporacije Rosatom, čija su petorica inžinjera poginula tokom testiranja novog raketnog motora, rekao je da će Rosatom uspeti da završi razvoj novih modela oružja kako bi im na najbolji način odao počast.

Kao što je prikazano u kratkom videu, sirijska vojska se sada nalazi u Kafr Ziti nakon što su se preostali militanti ili predali vojsci ili pobegli ka turskom osmatračkom mestu u Moreku.

Kada su ove oblasti sada oslobođene, sirijska vojska će preusmeriti pažnju na militantno uporište Marat Al-Numan ili ravnicu Al-Gab.

Trenutno turska vojska uspostavila nezvanično posmatračko mesto između Kan Šejkuna i Marat Al-Numana; međutim, sirijska vojska može napasti sa drugog boka.

Ukrajina sprema JEZIVO rešenje za proruske oblasti u Donbasu! Zelenski gori od Porošenka?!

AUTOR: Alo/fort-russ.com/V.M. DATUM I VREME: 13.08.2019. 16:21 Ukrajina sprema veliku masovnu ofanzivu protiv Donjecka u Donbasu, izjavio je u ponedeljak portparol republikanske narodne milicije. Ukrajinska vojska, Foto: Printscreen/Youtube * Sukobi na istoku Ukrajine traju od aprila 2014.

Turski režim već je najavio da se neće povući ni sa jedne posmatračke tačke na severozapadu Sirije, uprkos tome što ih je sirijska vojska opkolila u gradu Moreku.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista