Rusija
Tanjug/AP
Rusija

Tanjug/AP

Rusija, Foto: Tanjug/AP

Lihačov je tokom pogrebne ceremonije poginulim inžinjerima u gradu Sarovu rekao da su oni bili "pravi heroji".

"Bili su ponos naše zemlje. Naš dalji rad na novim oružjima koji ćemo sigurno završiti, biće to najbolje odavanje počasti za njih", kazao je Lihačov, prenele su agencije.

PROČITAJ JOŠ:

Više hiljada ljudi prisustvovalo je u ponedeljak u ruskom gradu Sarovu sahrani petorice nuklearnih inžinjera ruske državne korporacije Rosatom, poginulih u četvrtak tokom testa novog raketnog motora.

Rusija

Tanjug/AP

Rusija, Foto: Tanjug/AP

Zastave su danas bile spuštene na pola koplja u Sarovu, gde se nalazi najveći ruski centar za ispitivanje nuklearnog oružja, na oko 370 kilometara istočno od Moskve.

Do požara i eksplozije u nuklearnom postrojenju Rosatoma došlo je tokom raketnog testiranja na platformi u moru, saopštila je ranije pres služba Rosatoma.

Policija upala na jahtu! Čuveni SRPSKI POLITIČAR i poznati kriminalac uhvaćeni zajedno!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 12.08.2019. 19:50 - 12.08.2019. 21:25 Evo šta se dešavalo. Rečna policija, Foto: MUP Alo! u sutrašnjem broju otkriva kako je jedan opozicioni političar u usponu, uhvaćen u nedelju veče u društvu osuđivanog ubice. VUČIĆ ISPUNIO OBEĆANJE! Velika akcija na Andrićevom vencu, otvaraju SVE PRILAZE!

"Raketne probe su izvedene na platformi u moru. Po završetku proba zapalilo se raketno gorivo, a zatim je došlo i do eksplozije", navela je pres služba u saopštenju, a preneo Tas.

Direktor Instituta za nuklearnu bezbednost Ruske akademije nauka Leonid Boljšov izjavio je u nedelju da, prema podacima sistema za praćenje radijacije, nema opasnosti od zračenja po lokalno stanovništvo posle incidenta.

BONUS VIDEO: