Vladimir Putin
Tanjug/AP

 

Vladimir Putin

Tanjug/AP

Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin je tokom obraćanja naciji izjavio da je Rusija uspela da se izbori sa svim izazovima izazvanim pandemijom virusa korona, a zahvaljujući merama koje su bile usvojene, spaseno je na desetine hiljada života.

Pročitajte još:

Kako je rekao, zahvaljujući merama protiv virusa korona vlasti Rusije su uspele da kupe vreme i da "prikoče" pik pandemije.

On je zahvalio građanima jer su dostojanstveno preživeli jedan od najopasnijih perioda epidemije, dok je ujedno i zahvalio lekarima i medicinskim radnicima što su tokom najgoreg perioda pokazali svoj profesionalizam.

Vladimir Putin

Tanjug/AP

Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP

- Mnoge građane je objedinilo to što su jasno razumeli situaciju, shvatili su pretnje koje su bile prisutne, razumeli su da se sa novonastalom situacijom moguće boriti isključivo zajedničkim snagama. Mi smo delovali upravo na osnovu tih vrednosti, samo zbog toga smo uspeli da odgovorimo na sve izazove - naglasio je Putin.

Ruski predsednik je pozvao građane da i u budućnosti budu pažljivi sve dok ne počne proizvodnja vakcine protiv kovida 19.

- Mi smo naterali epidemiju da se povuče, međutim, virus je i dalje opasan - dodao je.

Vladimir Putin

EPA

Vladimir Putin, Foto: EPA

Putin je takođe naveo i da je Rusija lider po pitanju testiranja na virus korona, imajući u vidu da je do sada testirano 17 miliona ljudi.

Što se tiče bolničkih smeštaja, Putin je rekao i da će Rusija i dalje držati rezervnih 180.000 kreveta u slučaju da se situacija ponovo zakomplikuje.

Preporučujemo: