Vladimir Putin
EPA
Vladimir Putin

EPA

Vladimir Putin, Foto: EPA

Takmičenja vojnih igara doprinose jačanju mira i međusobnog razumevanja među državama i narodima, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Pročitajte još:

On je to rekao obraćajući se učesnicima Međunarodnog vojno-tehničkog foruma "Armija 2020".

- Najvažnije je što vojne igre doprinose jačanju mira i međusobnog razumevanja između država i naroda - rekao je Putin.

Putin je istakao da očekuje da će ruski timovi kao i uvek raditi koordinisano i precizno. Ruski lider izjavio je da je značajna izgradnja poverljivih odnosa u oblasti bezbednosti i vojno-tehničke saradnje.

- Dobro shvatamo koliko je važno graditi poverljive odnose u oblasti bezbednosti i vojno-tehničke saradnje i zajedno tražiti odgovora na nove izazove - rekao je Putin u video-poruci učesnicima i gostima foruma "Armija 2020" i Međunarodnih vojnih igara. Napomenuo je da ove godine ove velike manifestacije počinju istovremeno.

- Uveren sam da će njihovi tradicionalno spektakularni i bogati programi imati samo koristi od toga - dodao je ruski predsednik.

Putin je naglasio da Međunarodne vojne igre već nekoliko godina služe za jačanje prijateljskih veza, otvorenu prijateljsku razmenu iskustava: vojnici iz različitih zemalja takmiče se u veštini, tehnici, stepenu obuke i discipline, proveravaju spremnost za prolazak kroz ozbiljna iskušenja i izvršavanje postavljenih zadataka u ekstremnim uslovima.

ruska vojska

Printskrin

ruska vojska, Foto: Printskrin

On je takođe izrazio uverenje da će Međunarodni vojno-tehnički forum i Vojne igre poslužiti za jačanje međudržavnih veza u oblasti odbrane.

Međunarodni vojno-tehnički forum "Armija", koji se 2020. godine održava šesti put, otvoren je u parku "Patriot" u Podmoskovlju.

Ruska vojska

Youtube/Printscreen

Ruska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

Ove godine forum će prvi put biti održan istovremeno sa Međunarodnim vojnim igrama, a osim toga, prvi put će se u okviru foruma održati poseban klaster ratne mornarice.

Da li volite Vladimira Putina?

 

Preporučujemo: