Vladimir Putin
Printscreen
Vladimir Putin

Printscreen

Vladimir Putin, Foto: Printscreen

Zgrada američkog Pentagona se nalazi na vrhu spiska mogućih ciljeva u Americi koji je predstavila državna televizija “Rusija1”. U slučaju da američke rakete zaprete Rusiji, pored Pentagona u Vašingtonu, u kojem se nalaze visoki organi upravljanja Oružanih snaga i Komitet načelnika štabova, tu su još i vladin kontrolni centar Kemp Dejvid, kontrolni centar predsednika SAD i komandni centar Komiteta načelnika štabova Fort Riči, u državi Merilend.

PROČITAJ JOŠ:

To je što se tiče ciljeva na istočnoj obali Amerike. Na zapadnoj obali SAD potencijalne mete su centar za upravljanje strateškim ofanzivnim snagama Maklelan u Kaliforniji, i centar za upravljanje nuklearnim snagama Džim Krik, u državi Vašington.

Kako se navodi, u slučaju pretnje Rusiji, "Cirkon" će biti upotrebljen za gađanje komandnih centara u SAD, odakle se upravlja američkim sistemom PRO u Evropi, jer bi taj mogao da iskoristi rakete kratkog i srednjeg dometa za napad na teritoriju Rusije.

PREPORUČUJEMO:

Kontra-admiral u penziji Vsevold Hmirov izjavio je ranije da “Cirkon” sa brodova Ratne mornarice Rusije garantovano može da pogodi cilj za pet minuta sa rastojanja od 500 kilometara od obale.

Takav supersonični sistem praktično probija svaki sistem PVO i PRO. Od njega nema zaštite.