Rusija
Tanjug/ AP
Rusija

Tanjug/ AP

Rusija, Foto: Tanjug/ AP

Troje drugih zadobilo je ozbiljne opekotine dok je ključala voda strujala iz cevi. Podrum Karamel hostela u Permu, na Uralu, bio je poplavljen ključalom vodom. U hostelu je bilo gostiju, uključujući rođake obolelih od raka koji su primali lečenje.

Natalia Šats (43) iz Solikamska boravila je u hostelu sa ćerkom Ekaterinom Šats nakon pregleda posle operacije srca u obližnjoj bolnici kada su postali zarobljeni u bujici vrele vode.

Još troje su zadobili ozbiljne opekotine od vode u privatnom hostelu Karamel u gradu Perm, blizu Uralskih planina, uključujući oca koji je prošao kroz goruće brzake da bi odveo svog trogodišnjeg sina na sigurno.

U hostelu, koji se nalazi u prizemlju i podrumu stambene zgrade, navodno je bilo gostiju, uključujući rođake pacijenata koji su lečeni od raka u bolnici u gradu.

Pet ljudi, uključujući majku i petogodišnju ćerku, su bili 'skuvani živi' nakon pucanja cevi za toplu vodu u hostelu Karamel u gradu Perm, na Uralu. Na slici je para kako juri iz hostela sinoć

Sedam vozila hitne pomoći uputilo se na lice mesta i spasioci su zadobili opekotine dok su pokušavali da spasu žrtve

Vadim Ženikov (23) i Ekaterina Anikia, nepoznatih godina, takođe su proglašeni žrtvama tragedije. Peti pojedinac je neimenovana žena.

Rusija

Tanjug/ AP

Rusija, Foto: Tanjug/ AP

Glavni lekar Andrei Babikov rekao je da je 33-godišnja žena primljena u bolnicu sa 35 odsto opekotina i da je u teškom stanju.

Primili smo takođe muškarca, starog 35 godina, sa 20 odsto opekotina i drugog 28-godišnjaka sa 15 odsto opekotina“, rekao je.

Bili su među devet odraslih i dvoje dece koji su boravili u hostelu.

Slike prikazuju kako para jutros izlazi iz vrata hostela, dok vatrogasci pokušavaju da ispumpaju kipuću vodu iz podruma koji je poplavljen.

Tri druge osobe su takođe povređene - uključujući i 33-godišnju ženu za koju se rečeno da je u teškom stanju.

Hostel, koji se nalazi u prizemlju i podrumu stambene zgrade, imao je goste, uključujući rođake pacijenata koji su se lečili od raka u obližnjoj bolnici Lokacija Perma. Od glavnog grada je udaljen oko 1448.4 km i blizu je Uralskih planina.

Sedam vozila hitne pomoći požurilo je na lice mesta, ali četiri su već bila mrtva, prema lokalnim izveštajima. Spasioci su zadobili opekotine kada su pokušali da pomognu žrtvama u hostelu.

Igor Gončarov, vršilac dužnosti regionalnog ministra bezbednosti, rekao je: „Znamo da je podrum poplavljen. Voda je bila pod visokim pritiskom. Sve hitne službe brzo su stigle na lice mesta."

„Voda se sada ispumpava. Već je pronađeno pet tela, još tri osobe su povređene, a sve su gosti hostela."

Jedan svedok je rekao: „To se dogodilo oko 4 sata ujutro. Para se izlivala svuda. Voda se spuštala do ulaznih vrata hostela."

"Bila je to ključala voda. Bojim se pomisliti šta se unutra događalo."

Sedam vozila hitne pomoći dojurilo je na lice mesta kako bi lečilo žrtve, ali četiri su već bile mrtve. Na slici su hitne službe koje rade na ulici ispred hostela.

Hitne službe su sada počele s ispumpavanjem ključale vode iz podruma. Na slici gore je vozilo hitne pomoći.

Vatrogasci slikani na mestu događaja u Permu, u blizini Uralskih planina. Tri osobe se leče od opekotina u bolnici.

Prostori u podrumu nisu imali prozore i nije bilo izlaza za zarobljene stanovnike, navodi se u izveštajima.

Jedna žrtva Marija Užegova, stara 33 godine, u teškom je stanju.

Dvoje drugih koji su imenovani kao Oleg Užegov (35) i Eduard Mezencev (28) takođe se leče u bolnici.

Guverner Perm regije Maksim Rešetnikov i gradonačelnik grada Dmitrij Samoilov posetili su mesto tragedije.

Zabrinutost je ranije pokrenuta zbog loših sigurnosnih standarda u hostelima u Rusiji.

Slika sa društvenih medija pokazuje kako jedna spavaća soba izgleda unutar ruskog hostela.

Dvokrevetna soba u hostelu Karamel prikazana je gore na slici. Zauzima podrum i prizemlje stambene zgrade.

Spavaća soba s bračnim krevetom u hostelu u gradu Perm, blizu Uralskih planina.