Vladimir Putin
Tanjug/AP
Vladimir Putin

Tanjug/AP

Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP

Poljski premijer Mateuš Moravjecki izjavio je da ruski predsednik Vladimir Putin laže o Drugom svetskom ratu, kako bi skrenuo pažnju sa ruskih neuspeha.

On je to kazao povodom Putinove izjave u kojoj je okrivio Poljsku za izbijanje Drugog svetskog rata, zbog čega je u petak ruski ambasador u Poljskoj pozvan na razgovor u poljsko Ministarstvo spoljnih poslova kako bi dobio zvaničnu protestnu notu, prenosi AP.

Nacisti šetaju kroz Varšavu

Jutjub printskrin

Foto: Jutjub printskrin

- Predsednik Putin je lagao o Poljskoj u brojnim prilikama i to radi namerno. To se obično dešava u situaciji kada vlasti u Moskvi osećaju međunarodni pritisak zbog svojih poteza. I taj pritisak nije na istorijskoj, već na geopolitičkoj sceni - rekao je Moravjecki.

Vladimir Putin

EPA

Vladimir Putin, Foto: EPA

Kao primere neuspeha Rusije, Moravjecki je naveo suspenziju ruskih atletičara zbog dopinga, nedavno produženje sankcija EU, kao i sankcije SAD zbog izgradnje Severnog toka.

- Smatram te reči predsednika Putina kao pokušaj da se prikriju ti problemi - rekao je Moravjecki.

Komentari (2)

bager

30.12.2019 10:48

Najvece ljige su upavo poljaci a ovaj " uzviseni " poljak moze i meni i Putinu da popusi ali prvo da opere usta i zube,,oseca se previse,pitaj boga sta jede

Gorgo

30.12.2019 11:04

Naravno da laže. To je glavni način rada komunista. Čitavu nauku su napravili, nauku laži. Najpokvarenija propaganda koja postoji je komunistička. Ona je zbir svih dosadašnjih varijanti laži i prevara koje su tokom istorije smišljali razni tirani i zlikovci.