avion
Youtube/Printscreen
avion

Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Rusko ratno vazduhoplovstvo započelo je snažne udare na položaje ISIS-a u centralnoj Siriji.

Pročitajte još:

Ruske vazduhoplovne snage bombardovale su položaje Islamske države u centralnoj Siriji, ciljajući brojna skrovišta terorističke grupe u ogromnom regionu Badija Al-Šam.

Prema izveštajima, ruski avioni, podržani od strane Sirijskih arapskih vazduhoplovnih snaga (SyAAF), ciljali su položaje Islamske države na istoku Homsa, što je rezultiralo uništavanjem skrovišta terorističke grupe u blizini administrativne granice sa provincijom Deir ez Zor.

Ruske vazduhoplovne snage nedavno su pojačale svoje udare u centralnoj Siriji nakon što je Islamska država izvršila zasede protiv Sirijske arapske vojske (SAA) i Nacionalnih odbrambenih snaga (NDF) u okolini al-Majadina i oko grada al-Sukna.

ISIS je iskoristio pandemiju koronavirusa da izvrši zasede i prepade protiv sirijske vojske i njihovih saveznika, dok je napravio pustoš dalje na istoku u područjima koja su pod kontrolom Sirijskih demokratskih snaga (SDF).

Sirija

Shutterstock

Sirija, Foto: Shutterstock

Sirijska vojska je odgovorila na ove napade slanjem pojačanja u ovu ogromnu pustinjsku regiju; međutim, ISIS je uspeo da izbegne veće gubitke skrivajući se u mnoštvu pustinjskih pećina i špilja između Deir ez Zora, Homsa, Rake i Sveide.

Da li će ISIS uskoro definitivno biti poražen u Siriji?

 

Preporučujemo: