Zdravko Krivokapić
Printscreen/YouTube
Zdravko Krivokapić

Printscreen/YouTube

Zdravko Krivokapić, Foto: Printscreen/YouTube

Olovkom smo Mila Đukanovića i njegov DPS poslali u istoriju, poručio je u razgovoru za „Alo!“ univerzitetski profesor Zdravko Krivokapić, nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“. 

Pročitajte još:

- Znam da je stvorena atmosfera da je gospodin Đukanović nepobediv, ali znate da i najbolji sportisti na kraju karijere dožive poraz. Tako se i ovoga puta desilo, potpuno prirodno i spontano. Olovkom je Đukanović otišao u istoriju jer je opozicija jedinstvenim delovanjem, iako smo imali tri kolone, uspela da kod naroda dobije poverenje, a to je jedino bitno - kazao je on.

Dodao je da je mudrost građana odigrala presudnu ulogu i u tome što nije došlo do nereda na ulicama.

- Crnogorci su po prirodi dostojanstveni, znaju da budu uzdržani, ali znaju i da reaguju kada treba da odbrane nešto. Narod je dostojanstveno i strpljivo stajao u redovima i iskazao ono što je njegova građanska obaveza, odnosno Ustavom zagarantovana obaveza - navodi Krivokapić.

Abazović: Kakav je osećaj probuditi se u slobodnoj zemlji

Dritan Abazović, lider koalicije „Crno na bijelo“, oglasio se juče na društvenoj mreži Fejsbuk.

- Ne sumnjajte, sačuvaćemo građansku i evropsku Crnu Goru. Kako je dobar osećaj probuditi se u slobodnoj Crnoj Gori! Neizmerno hvala svima na podršci. Izvinite što ne mogu da odgovorim svima na bezbroj poruka i poziva podrške koje primam svakog trenutka. Svi smo zajedno učestvovali u istorijskim promenama i ovo je naša zajednička pobeda. Pokazali smo da može Crna Gora - poručio je on.

On smatra i da li su pobedom opozicije odbranjene svetinje.

- Ja se u boga nadam da je to tako. Svetinje su odbranjene time što smo mi pobedili, vrlo brzo će doći do smene vlasti, a ubrzo kreće procedura koja je potpuno prirodna, a to znači povlačenje ovoga zakona i donošenje drugih zakonskih akata. Naravno, neprekidno ćemo delovati i na promeni ekonomske politike i strategije Crne Gore, kao i uspostavljanja socijalne pravde koja treba da bude dominantna u periodu velike krize - kazao je on.

Krivokapić dodaje da je sada najbolje rešenje ekspertska vlada.

- Bilo kakva partijska vlada u ovom trenutku ne bi mogla da odgovori izazovima koji stoje pred Crnom Gorom. Eksperti koji se pojavljuju kao potencijalne mogućnosti ulivaju poverenje i daju sigurnost. Njihova veština i znanje će obezbediti da Crna Gora prebrodi ovu krizu za vremenski period koji nije duži od godinu dana - tvrdi Krivokapić.

Na pitanje da li bi neko iz tabora opozicije mogao da izda i sačuva Đukanovića na vlasti, on je kazao da je i Juda izdao Hrista, te da je to jedna teorijska mogućnost.

- Činjenica je da narod ovoga puta neće nikome oprostiti bilo kakvu prevaru. Uvek ima ljudi koji su spremni da za određene ponude urade mnogo štošta, ali znaju da bi izazvali gnev naroda. U ovom trenutku nikome neće pasti na pamet njegov lični interes - zaključio je Krivokapić.

Preporučujemo: