Policija BiH
EPA
Policija BiH

EPA

Policija BiH, Foto: EPA

Ono što je policajce šokiralo više od iznosa duga, a što se u policiji danima prepričava kao anegdota za rubrike verovali ili ne, je stanje u kojem se automobil nalazio.

Naime, na "suzukiju" uopšte nije bilo zadnje desne gume i S. B. je nesmetano vozio na felni. Zbog nedostatka dve šajbne kroz kabinu je "duvao" vetar. Karoserija je izudarana i reparina sa svih strana, a farove su od otpadanja sprečavale instalacije.

Ipak najveći šok policajce je dočekao kada je S. B. otvorio vrata i "otkrio" da umesto volana, kao upravljač koristi zavarenu - lamelu!? Na autu se nalazila samo zadnja tablica. Bila je ručno ispisana oznakama sa petokrakom, koje su se koristile u vreme bivše Jugoslavije.

Iz policije je ranije saopšteno da je "suzuki" zaustavljen u Karađorđevoj ulici u banjalučkom naselju Lauš.

- Kontrolom je utvrđeno da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznake. Vozač je alkotestiran i tom prilikom je utvrđeno da je vozio sa 1,72 g/kg alkohola u organizmu, dok u registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 15.836 KM zbog čega je vozilo privremeno oduzet - saopšteno je ranije iz PU Banjaluka.