Granični prelaz Batrovci
Oliver Bunić
 
Zastave EU

Youtube/Printscreen

Zastave EU, Foto: Youtube/Printscreen

* Hrvatska još naredne dve godine neće biti deo šengen zone

* Osim Slovenije tome se protive Holandija, Nemačka i Francuska

* Hrvati pesimistični

Više je razloga za to, a jedan od njih je i da se, osim Slovenije, ulasku Hrvatske u Šengen, prema dostupnim informacijama, protive Holandija, Nemačka i Francuska, navodi dnevnik.

Najmanje 35 obolelih! Broj zaraženih se povećava iz dana u dan!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 24.09.2019. 16:52 - 24.09.2019. 17:00 Neverovatno! Bolnica, Foto: Alo!/Nenad Vujanović U Zagrebu, ali i u ostalim delovima Hrvatske, počela je epidemija malih boginja, potvrđeno je portalu Index.hr iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

Iako su donedavno hrvatski zvaničnici davali izjave o vrlo skorom ulasku Hrvatske u Shengen, sada su u predviđanjima neodređeni. Juče je u Briselu i premijer Andrej Plenković potvrdio da je "za Hrvatsku politički važno da dobije pozitivnu ocenu Europske komisije o spremnosti za ulazak u Šengen, koja se očekuje uskoro, a sada je nemoguće predvideti kad će ući u taj prostor bez unutrašnjih kontrola na granicama", ističe Jutarnji list.

PROČITAJTE JOŠ:

 

I hrvatski poslanik u parlamentu EU i član Odbora za građanske slobode, pravosuđe i unutrašnje poslove Karlo Resler za dnevnik kaže da je "u ovom trenutku nezahvalno procenjivati kada bi Evropski savet mogao odlučivati o ulasku Hrvatske u Šengen".

Upravo se "njegov" odbor na nivou Evropskog parlamenta bavi Ssengenom i migracijama. O ulasku članice EU u šengensku zonu odlučuju zemlje članice Ssengena na sednici Evropskog saveta konsenzusom, i dakle više nisu važni stručni, nego politički kriterijumi, zaključuje Jutarnji list.

BONUS VIDEO: Poplava u Kraljice Marije