Zoran Zaev
AP/Ronald Zak
Zoran Zaev

AP/Ronald Zak

Zoran Zaev, Foto: AP/Ronald Zak

Steže se obruč oko Zaeva! Italijanski list "Verita" nastavio je sa objavljivanjem novih video-snimaka o slučaju "Reket", koji bi mogli da dovedu do hapšenja premijera Zorana Zaeva i pada vlade u Skoplju. Ovog puta, na snimku se osim glasa Bokija 13 (Bojan Jovanovski) i biznismena Jordana Kamčeva (najbogatijeg Makedonca) čuje i glas Katice Janeve, nekadašnje šefice specijalnog tužilaštva, koja kaže Kamčevu "da ne brine ni za šta, jer će sve biti ok". 

Pročitajte još:

A kakva je zaista veza između Zaeva, Bokija 13 i bivše specijalne tužiteljke Janeve, za "Alo!" ekskluzivno otkriva bliski prijatelj rijaliti zvezde.

- Zaev je dao punu podršku Bokiju 13 da otvori svoju televiziju i slikao se s njim na svim promocijama. U celoj priči bili su i najbliži saradnici premijera, od Bašanovića pa nadalje. A kada je reč o bivšoj tužiteljki, Boki joj je zaposlio sina, pa su zajedno krenuli da reketiraju - otkriva naš izvor.

 

Podsećanja radi, Janeva važi za osobu blisku vladajućoj strukturi u Severnoj Makedoniji, pa se tako i makedonski premijer Zoran Zaev u nekoliko navrata čvrsto suprotstavio makedonskoj opoziciji, koja je zahtevala smenu Janeve zbog, kako se navodilo, rada u interesu vladajuće elite.

Skandal decenije trese Severnu Makedoniju! ZAEV IDE IZA REŠETAKA?! Sve je otkriveno, evo ko mu je smestio žestoko!

AUTOR: Alo! DATUM I VREME: 08.08.2019. 22:47 Italijanski mediji razotkrili jednu od najvećih afera u istoriji Balkana, u igri su milioni evra, u sve je umešana i rijaliti zvezda Boki 13, kao i srpski biznismen Zoran Bašanović. Zoran Zaev, Foto: AP/Boris Grdanoski Korumpirano do srži!

Novinar Branko Gerovski u svom tekstu za portal "plusinfo" navodi da je i premijer Zoran Zaev znao da postoje neoborivi dokazi o "bombaškom milionskom reketu i o umešanosti Katice Janeve u aferu".

- Mislim da Zaev vise nema manevarskog prostora da dostojanstveno zatvori skandal. Italijanski desničarski mediji sada će bacati termonuklearne bombe od kojih će se razdrmati vlada u Skoplju, a Zaev neće razumeti zašto nije uspeo da se suoči sa Bokijem Trediči, Katicom Prasiči, Radom Mediči i kompanijom - navodi Gerovski u svom tekstu.

Sutra stiže prava bomba, novinar iz ilegale poručio: Obavljujem još detalja, sve će biti MNOGO JASNIJE!

AUTOR: Alo!; D.K. DATUM I VREME: 08.08.2019. 21:04 - 08.08.2019. 22:14 Skandal! Boki 13, Foto: Printscreen Novi detalji afere "Reket" biće objavljeni sutra u italijanskim novinama "La Verita". "Nakon video i audio snimka uslediće nova scena i sve će biti jasnije", rekao je novinar koji je objavio prvi deo afere, Laris Gaiser za TV Sitel.

Gerovski dodaje da je u međuvremenu postalo jasno da je prikrivanje skandala nemoguće te da su zbog toga osumnjičeni i pritvoreni Bojan Jovanovski i Zoran Milevski, dok je Katica Janeva podnela ostavku. Treba podsetiti da je u sve umešan i Zoran Bašanović, specijalni savetnik makedonskog premijera, dok lokalni mediji navode umešanost još jednog srpskog državljanina.

 

S druge strane, iz vladajućeg Socijaldemokratskog saveza premijera Zaeva uzvraćaju da je reč o pripremljenom scenariju koji bi, kako navode, trebalo da poništi pravnu državu i integracije u EU i NATO. U Osnovnom javnom tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju u Skoplju, koji je oformio predmet "Reket", nisu ni potvrdili, ni demantovali da im je poznat objavljeni video-materijal i da ga poseduju kao dokaz.

Pipci se protežu od Skoplja do Beograda, ovo je PLAN njenog funkcionisanja!

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 09.08.2019. 12:02 Strani mediji su pustili u javnost audio snimke koji jasno dokazuju da Boki 13 uzima milione reketa u ime specijalnog tužioca Katice Janeve. Zoran Zaev, Foto: Tanjug/AP Niko u Makedoniji nije toliko naivan da ne veruje da kriminalni um, kakav je Zoran Zaev, nije umešan u najveću kriminalnu aferu od kada je ova država postala nezavisna.

Tužiteljku finansirali EU i SAD

Interesantno, svi evropski ambasadori, strani političari, kao i generalni sekretar NATO, prilikom dolaska u Skoplje uvek su "morali da se sastanu sa Katicom Janevom". Specijalno tužilaštvo sa Janevom na čelu do njene ostavke finansirali su Holandija sa dva miliona evra, Švedska sa milion evra, SAD sa milion dolara...

Transkript: 

BOKI 13: Hej, šta radiš?

KAMČEV: Ništa, šta ti radiš?

BOKI 13: OK, imaš pozdrav od žene.

KAMČEV: Hvala ti, pošalji joj moje pozdrave.

BOKI 13: Sve završavam da možeš da dođeš.

KAMČEV: Kada? (počinje nešto da govori, ali se u razgovor uključuje Janeva).

JANEVA: Ne brini ništa, sve će biti u redu.

KAMČEV: Ok, Ok, nema problema.

BONUS VIDEO: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT