Tirana
Tanjug/AP
Albanska vojska

EPA

Albanska vojska, Foto: EPA

 

- Danas imamo parlament pun kriminalaca, imamo zamenika ministra spoljnih poslova koji na protivustavan način predstavlja zemlju kao ministar, vojne snage kontrolišu civilne aerodrome u zemlji i javno odbijaju da za to daju objašnjenje predsedniku države, što je ustavna obaveza - naveo je Šehu.

U reakciji koju je objavio na svom fejsbuk profilu on navodi "da u zemlji poput Albanije, gde ne funkcioniše Ustavni sud, gde se predsedniku države, u svojstvu Vrhovnog komandanta oružanih snaga, ne daje objašnjenje za razmeštanje vojnih snaga na aerodromu u Tirani, kod građana se rađa pravo i potrebu za odbranu demokratije".

Pročitajte i:

Šehu navodi da Albanija već dve godine nema Ustavni sud, niti Vrhovni sud.

- Verujem da je dovoljno i da ne treba da idemo dalje u kršenju osnovnih ljudskih prava, prava na svojinu, slobodu, institucije, te da u ovim uslovima zaštita demokratije postaje neophodna nacionalna potreba - zaključio je Šehu.

Albanska ujedinjena opozicija danas će održati deveti protest na kojima zahtevaju ostavku premijera Edija Rame, formiranje prelazne vlade i raspisivanje prevremenih izbora.