PAZITE SE PREVARANATA! Uzeli su mu sve! Verovao ljudima, a onda je ostao bez krova nad glavom!

Živko Stanić iz Kukulja kod Srpca ostao je bez porodične kuće i imanja, jer je verovao nepoznatim ljudima i potpisivao dokumenta koja nije razumeo.

Kuća ilustracija, Foto: privatna arhiva

* Zaključio je kupoprodajni ugovor sa lokalnim biznismenom o prodaju kuće i imanja

* Staniću je isplaćeno svega 12.000, a ne 17.000 maraka

Pročitajte još

* Uzaludno je Živko pokušavao dokazati da izjava koju je potpisao nema veze s kupoprodajom njegove kuće, ali bilo je kasno

Priča Živka Stanića govori o tome kako naivni ljudi bez pravne zaštite i određenog nivoa znanja mogu sebe dovesti u situaciju da za mizerne novčane iznose izgube sve. Živko Stanić je u međuvremenu izgubio i sve pravne bitke, ali njegova priča može i mora biti upozorenje za sve ljude koji se nađu na meti lešinara s jakim vezama u institucijama, a posebno u pravosuđu.

Tužna životna priča Stanića počela je 2013, kada je zbog teškog zdravstvenog stanja i porodičnih problema s bliskim rođacima zaključio kupoprodajni ugovor sa lokalnim biznismenom o prodaji kuće i imanja u Kukuljama kod Srpca po ceni od 17.000 maraka.

Kod notara je sačinjen ugovor i Staniću je isplaćen novac, ali ne puni iznos. Već tada je dobro osmišljena prevara počela da se realizuje. U ispovesti Stanić kaže da mu je za kuću i imanje isplaćeno 6.000 evra, te da ostatak novca do 17.000 maraka nikada nije ni video.

Da je Staniću isplaćeno svega 12.000, a ne 17.000 maraka, potvrdilo je još ranije i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Problemi za Živka, kako kaže, nastaju onog trenutka kada je shvatio da je za kuću od 72 kvadratna metra sa više pratećih objekata i nekoliko dunuma zemlje mogao dobiti i do tri puta veći iznos.

– U vreme kada sam prodao svoju kuću i imanje bio sam teško bolestan i više vremena sam provodio po bolnicama nego kod kuće. Iskren da budem, nisam ni verovao da ću da preživim sve to. S druge strane, imao sam odeđenih problema s bliskim rođacima i želeo sam da barem u miru provedem ostatak života – ispričao je vidno uznemireni Živko, dodavši kako je tek nakon prodaje shvatio šta su mu uradili.

Tražio je poništenje ugovora o kupoprodaji s lokalnim biznismenom, pa je tužbu uredno podneo Osnovnom sudu u Gradiški, koja je bila zavedena pod brojem 72 0 P 040139 14 P.

Dejanova grobnica sa letnjikovcem obišla je region ali sada se pojavio Budimir!

AUTOR: Alo.rs/avaz.ba/T.Đ DATUM I VREME: 17.11.2019. 12:33 "Ovo i radim dok mogu finansijski i dok mogu životom, a i nema ko drugi" - kaže Budimir. groblje, Foto: printscreen Iako ga zdravlje još dobro služi, pa obavlja i teže fizičke poslove, Budimir Kokošar iz naselja Glamoč kod Goražda odlučio je na vreme izgradi grobnicu u koju će jednoga dana biti sahranjen.

U vreme kada je podneo tužbu sudu u Gradiški, tražeći da se poništi ugovor o kupoprodaji, Stanić je navučen na tanak led od strane kupca imovine, o čemu svedoči i više nego sporna izjava koju je potpisao.

Traži saslušanje

Živko Stanić iz Kukulja kod Srpca kaže da od policije i tužilaštva očekuje da pokrenu istragu kako bi se utvrdile okolnosti davanja sporne izjave s kupcem imovine.

– Tražim da budem saslušan u tužilaštvu i da konačno rasvetlim sve što se dogodilo – naveo je Stanić.

– Kako mi je za kuću isplaćeno 6.000 evra tvrdio sam, i na kraju dokazao, da to ne odgovara iznosu od 12.000 maraka. Kupac mi je tada isplatio 150 evra, ali je kod notara sačinio izjavu da mi je u prisustvu dva svedoka vratio navedeni iznos.

Međutim, osim te rečenice u izjavu je dodao i rečenicu kako ja više nemam nikakvih potraživanja prema njemu, što je bila apsolutna laž, jer je tada bio aktuelan spor pred sudom u Gradiški, koji sam pokrenuo tražeći da se poništi kupoprodajni ugovor za kuću i imanje – objasnio je Stanić.

Poslednje šta želite da vidite dok gladni stojite u pekari su insekti ili glodari koji hodaju po hrani, saznajte više ovde: POSLE OVOGA NEĆETE NEDELJAMA JESTI PECIVO Dok je čekala u redu u pekari snimila grozan prizor! (FOTO)

Uzaludno je Živko pokušavao dokazati da izjava koju je potpisao nema veze s kupoprodajom njegove kuće, ali bilo je kasno, jer je ona već iskorištena upravo u sporu oko imovine pred Osnovnim sudom u Gradiški.

Naime, sporna izjava bila je jedan od krunskih materijalnih dokaza da Osnovni sud u Gradiški odbaci tužbu Stanića za povrat porodične kuće i zemlje.

U mesecima i godinama koje su usledile Stanić se obraćao svim nadležnim policijskim i pravosudnim institucijama.

– U Policijskoj stanici u Laktašima su me saslušali na okolnosti lažne izjave, a Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci sam se obraćao u više navrata da rasvetle ovu prevaru. Međutim, nikakvih pomaka nema – izjavio je ogorčeni Stanić.

Bonus video - Alo.rs na licu mesta! Drama u naselju Braća Jerković

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi