Električna stolica Smrtna kazna
Profimedia
Električna stolica Smrtna kazna

Profimedia

Električna stolica Smrtna kazna , Foto: Profimedia

Ustavni sud BiH odlučio je danas o ukidanju smrtne kazne u Republici Srpskoj i nadležnima dao rok od tri meseca za brisanje te odredbe iz Ustava Srpske.

Ko je fatalna Kristina bujnih grudih koja proda 300 kilograma voća dnevno?! Ceo Balkan na kolenima zbog ove žene!

AUTOR: zena.blic.rs/D.S. DATUM I VREME: 03.10.2019. 15:27 Posla ima preko glave! Kristina Penava, Foto: Facebook printscreen Hrvatske medije, ali društvene mreže, već danima obilazi priča o atraktivnoj Kristini, koja pored starog puta u mesto Bestovje u blizini Zagreba prodaje mandarine! SARADNICI NAPRAVILI OZBILJAN PROPUST Procurio Kolindin govor!

Ustavni sud BiH je takvu odluku doneo prihvatajući apelaciju Kluba Bošnjaka u Veću naroda Srpske za ocenu ustavnosti člana 11 stav 2 Ustava Republike Srpske.

Predsednik Ustavnog suda BiH, Zlatko Kežević, izjavio je za RTRS da je današnjom odlukom tog suda ta odredba o smrtnoj kazni praktično prestala da postoji, a da nadležni imaju rok od tri meseca da je izbrišu iz Ustava.

Pročitajte još:

Knežević je rekao i da su sudije jednoglasno odbacile zahtev 15 poslanika Predstavničkog doma BiH za ocenu ustavnosti Zakona o drumskom saobraćaju Srpske koji su smatrali da Srpska nema pravo da izdaje licence za drumski saobraćaj jer je ta oblast regulisana istovetnim zakonom na nivou BiH, prenosi Srpskainfo.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina