Operacija
Alo!/Marko Đoković
Operacija

Alo!/Marko Đoković

Foto: Alo!/Marko Đoković

Dražen Bužan iz Labina u Hrvatskoj, prošlog petka je doživeo tešku nesreću na poslu. Režući lim, hidraulične makaze su mu prerezale levu ruku u predelu zgloba i tim putem su mu odstranile šaku od ostatka ruke.

Međutim, već nakon tri sata od nesreće lekarski tim iz KBC-a Rijeka, predvođen primarijusom Ivanom Kirinom, započeo je šestočasovnu operaciju kojom su uspeli da mu spasu šaku i spoje je na ruku. Nedelju dana nakon nesreće, Dražen već pomera prste i zglob. Dražen Bužan je ispričao kako je došlo do incidenta.

Pročitajte još:

- Bilo je to prošlog petka, normalan radni dan, obavljali smo svoj posao kad se oko 13 sati zaglavio lim na hidrauličnim makazama za lim. Nagnuo sam se kako bi ga izvadio, ali kako sam se nagnuo, tako mi je noga stala na papučicu i pokrenula je makaze koje su mi prerezale šaku i odvojile je od ruke.

- Nije bilo krvi, ničega, kao da mi se ništa nije desilo, čak me ništa nije ni bolelo. Meni je odmah kroz glavu proletela misao: "Ostao sam bez šake, nema pomoći" - započeo je on svoju ispovest.

U Hitnu pomoć došao sa šakom u kesi

Kako je rekao, ubzo potom su ga kolege odvezle u Hitnu pomoć, zamotali su šaku, stavili je u kesu i dovezli u KBC Rijeka gde ga je odmah dočekao tim lekara spreman za operaciju.

- Lekari su odradili posao kako treba, već pomalo pomeram prste. Čak i zglob mogu malo da pokrećem, ruka je topla, telo je prihvatilo šaku i cirkulacija je proradila. Ništa me ne boli rekao je Bužan.

Lekari su, kako kaže, započeli operaciju oko 16:15 sati i završili je oko 22:15 sati.

"Kao da sam se drugi put rodio"

- Nisam verovao da će mi zašiti šaku, ali kad sam čuo ko mi je sve od lekara vodio operaciju, odmah mi je bilo lakše. Srećan sam i zadovoljan. Iskreno, osećam se kao da sam se drugi put rodio. Nisam se nadao ovakvom ishodu, ovo je bila sreća u nesreći - ispričao je on.

Kaže kako i njega čudi što uopšte nije bilo krvi kad su mu makaze prerezale ruku.

- U tom trenu, kad se to dogodilo, bio sam sasvim normalan, kao da se ništa nije desilo, tokom operacije sam malo spavao i samo me je jedan dan malo bolelo, ali ništa strašno rekao je on na kraju.

Hrvati na nogama! Zabezeknuto gledali kako "Lijepa njihova" nestaje u Istri! (FOTO)

AUTOR: Alo/Tanjug/V.M. DATUM I VREME: 12.09.2019. 19:07 Žestok šamar Zagrebu. Hrvatska policija, Foto: Shutterstock/ Ilustracija Grupa italijanskih neofašista obeležila je 100. godišnjicu "okupacije Rijeke" ispred Guvernerove palate u tom gradu, razvijanjem trobojke kraljevine Italije. Oni su poslali poruku da su "spremni da sami ustanu protiv celog sveta".

Prema rečima, lekara, zahvat je bio ekstremno zahtevan, i radilo se o teškoj operaciji koja se veoma retko izvodi i njom je upravljao tim kojeg su uz dr. Ivana Kirina, činili još traumatolog dr. Marin Marinović i plastični hirurg dr. Ivan Sebaher, anesteziološki tim činile su dr. Dijana Deša i dr. Aleksandra Prijić, anesteziološki tehničar Andrea Rončević.

BONUS VIDEO: Gori automobil na Pupinovom mostu!